29 / 03 / 2024

Bill Clinton ve Gerhard Schröder'in günlük faturası 1,5 milyon dolar!

Bill Clinton ve Gerhard Schröder'in günlük faturası 1,5 milyon dolar!

Sinpaş'ın 35. yıldönümü için Türkiye'ye gelen Bill Clinton ve Gerhard Schröder 1,5 milyon dolara mal oldu



Gayrimenkul devi Sinpaş'ın 35. yıldönümü için Türkiye'ye gelen ABD'nin 42. Başkanı Bill Clinton ve Almanya'nın 7. Başbakanı Gerhard Schröder, 1,5 milyon dolara mal oldu. Conrad Otel'de düzenlenen organizasyona konuşmacı olarak getirilen Clinton'a 300 bin, Schröder'e ise 200 bin dolar ödendi.
 
Clinton'ın özel jeti için 250 bin, Schröder'in jeti içinse 100 bin dolar kira ücreti verildi. Conrad'da kral dairesinde kalan liderlerin bir gecelik masrafı ise 70 bin doları buldu. Organizasyon için 43 kişilik ekip gelirken, liderlerin haricindeki 41 kişi için 10 bin Euro otel masrafı yapıldı. Clinton adına 5, Schröder adına 2 kişi otel ve çevresinde incelemelerde bulunmak amacıyla bir hafta önce geldi. Geriye kalan yarım milyon dolar ise diğer konuklar, güvenlik ekip ve ekipmanları, arabalar ve rehberler için harcandı. Clinton için Amerika'nın yanı sıra Romanya'dan 16 kişilik ekip geldi. Alman ve Amerikan hükümetinin görevlendirdiği güvenlik görevlisi sayısı 60'ı buldu.

U2'YE 7, MADONNA'YA 6 MİLYON DOLAR Organizasyonu, ünlü rock grubu Metallica'yı Türkiye'ye getiren EPD bir yıl önceden ayarladı. Firmanın ortaklarından Ahmet San, Bosphorus Konferansları'nın bir gelenek haline geleceğini, önümüzdeki yıl 7 veya 8 dünya liderini Türkiye'ye getireceklerini aktardı. Ahmet San, bu tür organizasyonlarda artık zorlanmadıklarını, güçlenen Türkiye'nin organizasyon işlerini kolaylaştırmaya başladığını vurguladı. 6 Eylül 2010'da Türkiye'ye gelecek U2 rock grubunu da kendilerinin organize ettiğini, bunun 7 milyon dolara mal olacağını açıkladı. İstanbul'a gelecekler arasında olan Madonna'nın maliyetinin 6, Rolling Stones'un 5 milyon doları bulacağını aktardı. Ağustos 2008'de Ali Sami Yen'de konser veren Metallica için de 2,5 milyon dolar harcandığını dile getirdi. 
Arif BAYRAKTAR/Zaman


Geri Dön