26 / 04 / 2024

Bimeks'ten 15 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni mağaza

Bimeks'ten 15 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni mağaza

Türkiye'nin en eski teknoloji perakendecilerinden Bimeks, yeni mağaza yatırımlarıyla büyüyecek



Türkiye genelinde 26 mağazası olan firma, yıl sonuna kadar 15 milyon dolarlık yatırımla 3 yeni mağaza daha açacak. Alışveriş merkezlerinde açtıkları 100-300 metrekarelik mağazalarının dışında en az 3 bin metrekarelik teknoport yatırımlarına da devam edeceklerini belirten Bimeks Genel Müdürü Arif Bayraktar, "Şu an 26 olan mağaza sayımızı 29'a, toplam metrekaremizi de 18 bine yükselteceğiz. 450 olan istihdam sayımız ise 550'ye çıkacak" dedi.

Araştırma şirketi GFK'ya göre sektörde şu anda krizden en az etkilenen şirketin Bimeks olduğunu iddia eden Bayraktar, 2009 yılı ilk çeyrekte pazar yüzde 40-50 civarında daralırken, Bimeks'in satışlarının yüzde 20 oranında azaldığını, bunun da kendilerine güven verdiğini dile getirdi. Bayraktar, "Bu bize rakiplerimizden daha iyi durumda olduğumuzu gösteriyor. Bu yılın dördüncü çeyreğinde de sektörde hareketlenme yaşanacaktır. Yatırımlarımızın karşılığını alacağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Teknoport mağazalarında beyaz eşya satışına da başlayacaklarını anlatan Bayraktar, teknoportları sadece bir alışveriş yeri değil, tüketicilerin rahat edeceği mekânlar olarak tasarladıklarını, teknoportlarda müşterilerin çocuklarını bırakıp rahatça alışveriş yapabilecekleri oyun alanları ve kafeteryaların da bulunduğunu anlattı.
 
Aslında ödemek istemiyorlar
Bazı rakip firmaların 'daha ucuzunu getir, farkını ödeyeyim' söyleminin sloganda kaldığını savunan Bayraktar, "Rakiplerimiz, 'Önce benden alacaksın, sonra da rakibimden alıp faturasını getireceksin, ben sana farkını veririm' diyor. Bir ürünün iki kez alınması mantıklı değil. Aslında ödemek istemiyorlar ve bu sözler sloganda kalıyor. Biz tüketiciden fatura getirmesini istemiyoruz. Eğer rakibimiz bir ürünü bizden daha düşük bir fiyatla satıyorsa, müşterimizin fiyatı gösteren bir gazete kupürü ya da insert getirmesi yeterli. Müşterimiz ürünü bizden satın aldıktan sonra da daha ucuzunu görürse, yine 3 gün içinde farkını geri ödüyoruz" dedi.
Derya Karayağız/Referans


Geri Dön