20 / 04 / 2024

Binalar salgınlara göre tasarlanmalı!

Binalar salgınlara göre tasarlanmalı!

AK Parti, hazırladığı "Covid'in Çevresel Etkileri ve Kentleri Dönüştüren Salgınlar" raporunda yeni binaların pandemilerin dikkate alınarak yapılması gerektiğini vurguladı.



AK Parti, Kovid-19 nedeniyle çalışma hayatına evden devam eden vatandaşların nabzını tuttu. 81 şehirde özellikle kadınlarla video-konferansla iletişime geçilerek, "Koronavirüsün Çevresel Etkileri ve Kentleri Dönüştüren Salgınlar" başlıklı bir çalıştay gerçekleştirildi.

Türkiye Gazetesi'nden Ebru Karatosun'un haberine göre; pandeminin konut, mimari yapılar ve kamusal mekân tanımlanmasına nasıl yönlendireceği, salgınlarda kazanılan tecrübelerin, geleceğin şehirlerinin oluşumuna nasıl fayda sağlayacağı değerlendirildi. 

Şehirlerin altyapı ve mekânsal organizasyonlarının da incelendiği çalıştay sonrası AK Parti Kadın Kollarınca hazırlanan rapor, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Raporda yapıların salgın hastalıkların göz önünde bulundurularak yeniden tasarlanması gerektiğine dikkat çekildi. Binaların yapılırken uzun süren ev karantinalarının göz önüne alınması gerektiğinin altı çizilen raporda “Balkon, pencere ve teras gibi hava akışını sağlayacak yapılar olmalı. Kamusal alanlar da böyle dizayn edilmeli. Gerekirse yeni düzenlemeler hayata geçirilmeli, yerel yönetimlerle iş birliği yapılmalı. Öneriler, kentsel dönüşümler için de geçerlidir" ifadeleri kullanıldı.

Gayrimenkul tercihlerinde Kovid-19 değişimi!


Geri Dön