26 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Güzelbahçe'deki balıkçılar barınak istedi, liman yapıyoruz!

Binali Yıldırım: Güzelbahçe'deki balıkçılar barınak istedi, liman yapıyoruz!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Güzelbahçe'deki balıkçıların kendisinden barınak istediğini, barınağı yeterli görmeyerek liman yapımına başladıklarını belirtti...




Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, hizmet etmeyi, iş üretmeyi ilke edindiklerini belirterek, "Bizim söylediğimiz her şeyin arkasında tecrübe var, boş laf bizde olmaz. Ne söylediysek onu yaparak bugünlere geldik. Çok şey söylemedik ama bir şey söyledik mi onun arkasında dağ gibi durduk" dedi. 


Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Güzelbahçe İlçe Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Yıldırım, Güzelbahçe'nin, yapılaşma, yeşillik, sahil bandı uzunluğu anlamında en güzel ilçelerinden biri olduğunu ifade etti.


Bakanlık yaptığı dönemde Güzelbahçe'deki balıkçıların kendisinden barınak istediğini, barınağı yeterli görmeyerek liman yapımına başladıklarını belirten Yıldırım, şöyle konuştu: 


"Onlar barınak istedi, Güzelbahçe'ye barınak yetmez dedik liman yapmaya karar verdik. Şimdi o limana deniz otobüsü çalışacak bir de iskele yapacağız. Buradan isterseniz Karaburan'a, isterseniz Foça'ya, isterseniz karşıya Bostanlı'ya deniz seyahati gerçekleştireceksiniz. İzmir, denizle iç içe bir şehir ama denizle küskün. İzmir'i denize kavuşturmak, boynumuzun borcu. Bu bizim işimiz. İDO'yu (İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ) biliyor musunuz? İDO benim ellerimde büyüdü ve o şirket dünyanın en büyük şirketi haline geldi. Ondan sonra da 2 milyar liraya satıldı. Sıfırdan 2 milyara... Bizim söylediğimiz her şeyin arkasında tecrübe var, boş laf bizde olmaz. Ne söylediysek onu yaparak bugünlere geldik. Çok şey söylemedik ama bir şey söyledik mi onun arkasında dağ gibi durduk ve bugün batıdan doğuya, kuzeyden güneye, memleketi bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Ülkemizde barışı hakim kıldık, 76 milyonu bir ve beraber yaptık." 


- "İşimiz sevgi, saygı, samimiyet"  


Binali Yıldırım, Güzelbahçe'nin, İzmir'de bir çok ilçede olduğu gibi Anadolu'dan ve Balkanlar'dan pek çok kimlikten insanın yaşadığı yerleşim olduğuna işaret ederek, farklılıkları ayrıştırıcı olarak değil, zenginlik olarak gördüklerini söyledi. 


Siyaset ve iş yaparken, saygı, sevgi ve samimiyeti ilke edindiklerini, "husumet yok, hamaset yok, ancak ve ancak hizmet var" diyerek hareket ettiklerini belirten Yıldırım, "Türkiye'nin 11 senede nereden nereye geldiğini hepimiz gör. Bütün Anadolu ayağa kalktı, İzmir, elindekileri tükete tükete içine kapandı. Kimin yüzünden, işte laf üreten, iş bilmeyen, iş üretemeyen yöneticiler yüzünden" diye konuştu.


- "30 Mart'ta kırmızı kart gösterin"  


Binali Yıldırım, bir vatandaşın tamamlanamayan metro hatlarını hatırlatması üzerine de şöyle konuştu: 


"Biz Pekin'le Londra'yı iki kıta altından bağladık, ecdadın bize emanet ettiği Marmaray'ı tamamladık fakat İzmir'in metrosu bir türlü tamamlanmıyor. 'Metro bitmedi, ne diyorsun' diye soruyorlar, başkan 'bitecek' diyor. Bitmedi. Başkan 'vallahi billahi bitecek, bir gün bitecek' diyor. '1 Aralık'ta bitecek' dedi, kaçıncı 1 Aralık, daha çok aralıklar geçer. Şimdi de 'metro bitmedi diye, ağlayıp göz pınarlarımızı mı kurutacağız' diyor. Yaşadığımız şehrin insanlarına karşı sorumluğumuz var, insanlara vaat veriyorsunuz, umut veriyorsunuz. 2009 seçimleri için 54 tane vaatleri var. 7-8 tanesi bile olmamış. Hepsi kırmızı bu listenin. Eskiden Güzelbaçe'nin adı 'Kızılbahçe' idi ya, herhalde onu hatırladı. Burası Güzelbahçe. Güzelbhaçe bu hizmetleri yerine getirmeyenlere kırmızı kartı çıkarır. Sıfır dolu karneyi ellerine verir mi?'' 


AA


Geri Dön