29 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: İstanbul'daki 961 mahallenin 300'ünde 955 kreş açacağız!

Binali Yıldırım: İstanbul'daki 961 mahallenin 300'ünde 955 kreş açacağız!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "İstanbul'un 39 ilçe ve 961 mahallesinde ciddi araştırmalar yaptık. Çalışan anneler için kreş ihtiyacı olan bütün mahalleler belirlendi. 961 mahallenin 300'ünde toplam 955 kreş açacağız" dedi...



Çekmeköy Doğa Parkı'nda kadın seçmenlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, kadınların toplumun mayası olduğunu söyledi.

"955 kreş açacağız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde hayata geçireceği projeler hakkında bilgi veren Yıldırım, kadınlara yönelik icraatları çok önemsediğini vurguladı.

İstanbul'un 39 ilçe ve 961 mahallesinde ciddi araştırmalar yaptıklarını anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti;

"Çalışan anneler için kreş ihtiyacı olan bütün mahalleler belirlendi. Bu çok önemli bir ihtiyaç. 'Çocuk da yaparım, kariyer de' diyen kadınlarımızın yanındayız. Hem çocuk yetiştireceği hem de kariyerimiz ilerleteceğiz. 961 mahallenin 300'ünde toplam 955 tane kreş açacağız. Bu mahallelerde 0 ila 4 yaş arasında 577 bin 370 bebek kreş hizmetinden yararlanacak. Sayıları tek tek tespit ettik. Kaba taslak, hayali bir şey yok. Hepsi hesap, kitap araştırma sonucunda ortaya çıkan şeyler. Hamile kadınlar için belediye ebeveyn okulları açacak. Yani doğrum öncesi hazırlık, anneliğe hazırlanma ciddi bir iştir. Bununla ilgili zihnen hazırlanmak gerekiyor. Uzmanlar marifetiyle ebeveyn okullarında, anneliğe hazırlık anlatılacak. Ebeveyn okullarında anne adaylarıyla özel ilgilenilecek. Bu projeyi de çok önemsiyoruz ve hayata geçireceğiz." 


Geri Dön