25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım karayolu şantiyelerini denetleyecek

Binali Yıldırım karayolu şantiyelerini denetleyecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım müteahhitlerle yaptığı toplantıda 'işleri zamanında bitirmeleri' uyarısında bulundu



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, karayolu inşa eden 50'yi aşkın müteahhitle önceki gün Ankara'da kritik bir toplantı yaptı. Müteahhitleri işleri sıkı tutup, zamanında bitirmeleri konusunda uyaran Yıldırım, şantiyelere 'yıldırım' baskınlar yapacağını söyledi. Yıldırım, "Türkiye'yi, şantiye şantiye haber vermeden gezeceğim. Çalışmaları yerinde göreceğim. Sizleri her an iş başında görmek istiyorum" dedi.
Yıldırım, Ankara'da yapılan Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'nda müteahhit firmaların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi. Yıldırım, bu yıl karayollarında çok iş yapacaklarını belirterek, müteahhitleri tempolu olmaya çağırdı. Yıldırım, ödenek konusuna dikkat çekerek, yılın son çeyreğinde yapılacak işlere ilişkin hak edişlerin Ocak 2011'de ödeneceğini söyledi.
Ulaştırma Bakanlığı kaynakları, müteahhitlerin yılın ilk yarısı için hak edişe bağlanacak alacaklarının 500 milyon TL tahmin edildiğini belirterek, "Bu hesaplama henüz yapılmadı. Yaklaşık 3 milyar TL ödenek var. Hak edişler çıkınca 500 milyon TL hemen ödenecek" dedi.
 
Müteahhitler, toplantıda tüm dünyada Türk müteahhitlerinin prestij projelerine imza attığını belirterek, Türkiye'de ise tam tersine 'imaj' sorunu yaşadıklarını vurgulayarak, "Kıran kırana işler alınıyor. Ölçüsüz kırımlar nedeniyle işlerin kalitesi düşüyor. Sonra da bazı sorunlar yaşanıyor. Bu da doğal olarak müteahhitlerin imajlarını olumsuz etkiliyor" itirafında bulundu.
Olcay Aydilek/Habertürk


Geri Dön