25 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Körfez Tüp Geçit Projesi'ni İzmir istesin biz yapalım!

Binali Yıldırım: Körfez Tüp Geçit Projesi'ni İzmir istesin biz yapalım!

İzmir’in iki yakasını bir araya getirecek 4.2 kilometrelik Körfez Tüp Geçit Projesi için İzmirlilerin sesini biraz daha gür çıkarmaları gerektiğini söyledi. Yıldırım, “İzmir istesin yapalım. Bakın İstanbul istedi, yaptık” dedi



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, AK Parti  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım, kentin iki yakasını bir araya getirecek 4.2 kilometrelik Körfez Tüp Geçit Projesi için İzmirlilerin sesini biraz daha gür çıkarmaları gerektiğini söyledi. İzmir'e her türlü proje ve hizmeti getirmeye kararlı olduklarını ancak İzmir'in bunu istemesi gerektiğini belirten Yıldırım, "İzmir istesin biz yapalım. Bakın İstanbul istedi yaptık. Marmaray'ı yaptık, Avrasya Tüneli'ni yaptık. Yavuz Selim Köprüsü'nü yaptık" dedi.  


Çılgın bir proje 


İzmir'in çılgın projesi Körfez Tüp Geçişi'nin kent kamuoyunda enine boyuna tartışıldığını ve projeye desteğin her geçen gün arttığını ifade eden Yıldırım, "Baştan beri bir şey söylüyoruz, biz İzmir'e her türlü projeyi, her türlü hizmeti getirmeye kararlıyız ancak İzmir'in istemesi lazım" diye konuştu. İzmir'de mutabakat sağlanması halinde projeye başlamaya hazır olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Hatırlayın Konak Tünelleri Projesi'nde başka projelerde ciddi sıkıntılar yaşandı. Zorluklar yaşadık, hukuki süreçler yaşıyoruz. Statlar aynı şekilde. Bir takım zorluklar engeller yaşıyoruz. İstiyoruz ki İzmir'in alameti olacak bu projede aynı zorlukları yaşamayalım o yüzden de İzmir istesin biz yapalım" diye konuştu.  


"Sesiniz gür çıksın" 


Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bak İstanbul istedi yaptık. Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. Yavuz Selim Köprüsü'nü yaptık. İzmir Körfez Köprüsü'nü yapıyoruz. İzmir Otoyol çalışmasını sürdürüyoruz. İzmir kamuoyunun mutabakatla biz bu projeyi istiyoruz demelerini, seslerini biraz daha gür çıkarmalarını bekliyoruz." 


Yıldırım, İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili hukuki sürecin sonlanmasını beklediklerini de sözlerine ekledi. 


Yeni Asır



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



İzmir'in iki yakasını bir araya getirecek Körfez Tüp Geçit Projesi için İzmirlilerin sesini biraz daha gür çıkarması gerektiğini vurgulayan Bakan Yıldırım, "Siz isteyin biz yapalım. İstanbul istedi, yaptık" dedi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Körfez Tüp Geçit Projesi için İzmirlilerin sesini biraz daha gür çıkarmaları gerektiğini ifade etti. Körfez Tüp Geçişi'nin kent kamuoyunda enine boyuna tartışıldığını ve projeye desteğin her geçen gün arttığını ifade eden Binali Yıldırım, "Baştan beri bir şey söylüyoruz, biz İzmir'e her türlü projeyi, her türlü hizmeti getirmeye kararlıyız ancak İzmir'in istemesi lazım" diye konuştu. İzmir'de mutabakat sağlanması halinde projeye başlamaya hazır olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Hatırlayın Konak Tünelleri Projesi'nde başka projelerde ciddi sıkıntılar yaşandı. Zorluklar yaşadık, hukuki süreçler yaşıyoruz. Statlar aynı şekilde. Bir takım zorluklar engeller yaşıyoruz. İstiyoruz ki İzmir'in alameti olacak bu projede aynı zorlukları yaşamayalım o yüzden de İzmir istesin biz yapalım. Bak İstanbul istedi yaptık. Marmaray'ı yaptık. Avrasya Tüneli'ni yaptık. Yavuz Selim Köprüsü'nü yaptık. İzmir Körfez Köprüsü'nü yapıyoruz. İzmir Otoyol çalışmasını sürdürüyoruz. İzmir kamuoyunun mutabakatla biz bu projeyi istiyoruz demelerini, seslerini biraz daha gür çıkarmalarını bekliyoruz" dedi. Yıldırım, İzmir'de Karşıyaka ve Göztepe'ye yapılacak statlarla ilgili hukuki sürecin sonlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 


ÖZEL UÇUŞLARA İÇİN 

Adnan Menderes, Çiğli Kaklıç ve Selçuk Havaalanı'ndan sonra müjdesini verdiği Çeşme Alaçatı'daki hava meydan projesine de değinen Yıldırım, "Havalimanın imar ve proje çalışmaları devam ediyor. Bunlar tamamlandığında bu havalimanı özel uçuşlar ve özellikle eğitim uçuşları için kullanılacak. Dolayısıyla biz bunu yap işlet devret modeli ile yaptırmak için süreci başlatmış olacağız" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön