19 / 04 / 2024

Binali Yıldırım: Şehirleri yeni baştan imar ettik!

Binali Yıldırım: Şehirleri yeni baştan imar ettik!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, son 16 yıllık dönemde şehirleri adeta yeni baştan imar ettiklerini söyledi.



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Kütahya Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kadın Kolları 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, slogan atmayıp iş yaptıklarını, kavga etmeyip eser ürettiklerini aktaran Yıldırım, son 16 yıllık dönemde şehirleri adeta yeni baştan imar ettiklerini, Türkiye'yi bir uçtan bir uca yatırım ve hizmetlerle donattıklarını söyledi. 

- "Gece gündüz demeden çalışıyoruz" 

Kütahya'ya 16 yılda 12 milyar lira yatırım yaptıklarını, Kütahya'nın geçen yıl 217 milyon dolar, ocak ayında ise geçen yıla göre yüzde 15 artışla 18 milyon dolar ihracat yaptığını dile getiren Başbakan Yıldırım, Kütahya'nın durmaksızın üretmeye, ihraç etmeye devam ettiğini, çinilerinin dünyayı süslediğini dile getirdi. 

Kütahya'nın modern hastaneler, okullar ve spor tesisleriyle büyüyüp geliştiğini de söyleyen Yıldırım, 2003'te sadece 10 kilometre olan bölünmüş yol sayısının da şu an 310 kilometreye çıktığını belirtti. Yıldırım, Kütahya'nın sadece karayolunda değil havayolunda da ön sıralarda olduğunu, yolcu sayısının 5 yılda 3 binden 103 bine çıktığını söyledi.

 


Geri Dön