28 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: Sur, Diyarbakır'ın en güzel yeri olacak!

Binali Yıldırım: Sur, Diyarbakır'ın en güzel yeri olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Sur’u Diyarbakır’ın en güzel yeri haline getireceğiz. Oradaki tarihi tekrar gün ışığına çıkaracağız. Orada mağdur olan, 4 bine yakın hemşehrimizin dertlerine derman olacağız” dedi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile partisinin il başkanlığını ziyaret etti


Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, bugün Sur’da terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit düşen iki askerin ailelerine başsağlığı dileklerini sunarak, ailelerinin acılarını paylaştıklarını söyledi.


“Milletin meclisinde terörün vekilliği olmaz”


Yıldırım, “Keşke, Diyarbakır’ı bugünkü haliyle değil, daha farklı görebilseydik. Bunda kabahati olanlar belli. Seçimlerden önce gelip ‘barış’ dilini kullananların, seçimlerden sonra nasıl ‘barış’ dilini bırakıp ‘savaş’ dilini kullandıklarını ibretle gördük. Bu güzel ilimizden 500 binden fazla Diyarbakırlı kardeşimizin oyunu alan, onlara mecliste vekilleri olma sözü veren, talip olan arkadaşlar, bugün oy aldıkları Diyarbakırlıların vekili değil, askere, polise pervazsızca kurşun sıkan, çocuk, büyük demeden insanları katledenlerin ne yazık ki vekilliğini yapıyorlar. Bu böyle yürümez. Ya milletin vekili olacaksınız, Diyarbakırlının, size oy veren, size güvenen yüz binlerin derdiyle dertleneceksiniz ya da bu yanlıştan vazgeçeceksiniz. Milletin meclisinde terörün vekilliği olmaz. Milletin meclisinde millete vekillik yapın. Arkadaşlar kendi durumunu gözden geçirsinler.”


“Haçlı kuvvetlerini durduran Kürt komutanlardı”


Bu topraklarda tarihte çok savaşlar gördüklerine aktaran Yıldırım, “Kürt, Türk, Arap, Süryani, Ermeni, Çerkez, Abhaza hangi din, meşrep, ırktan olursa olsun bir olduk omuz omuza verdik. Haçlı kuvvetlerini durduran Kürt komutanlardı. Onlarca Haçlı Seferleri’ne dur diyen bu topraklar inşallah bu olayların da üstesinden geleceğiz ve ülkemizi aydınlık geleceğe torunlarımızın daha güzel övüneceği bir ülke haline dönüştüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.


“Oradaki tarihi tekrar gün ışığına çıkaracağız”


“Yakılan, yıkılan Sur’u Diyarbakır’ın en güzel yeri haline getireceğiz” diyen Yıldırım, şunları kaydetti:


“Oradaki tarihi tekrar gün ışığına çıkaracağız. Orada mağdur olan, evinden, barkından olan, malı, mülkü zarar gören 4 bine yakın hemşehrimizin de dertlerine derman olacağız. Onları en güzel şekilde yeni evleriyle, yeni eşyalarıyla, yeni huzurlu bir hayata başlatacağız”


“Bunun hesabını soracağız”


Diyarbakır’da yaptıkları çevre yolunun Ankara’dan sonra yapılan Türkiye’nin en uzun çevre yolu olduğunu kaydeden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:


“Her yıl Diyarbakır Belediyesine 400 milyon lira geliyor. Nereye gidiyor bu paralar? Bunun hesabını soracağız. Burunlarından fitil fitil de getireceğiz. Bunu herkes de bilsin. Öyle yağma yok. Devletin malını alıp ülkeyi, şehri yıkmak için her türlü zorbalığı yapanlara kaynak aktaracağız. Yok öyle bir şey. Buna hiç kimse razı olmaz. Çoğu gitti, azı kaldı. İster içerden, ister dışarıdan destekçileri olsun ama biz hakka inanıyoruz, halka güveniyoruz, Diyarbakırlıya güveniyoruz. Titizliğimiz, sabrımız masum insanların zarar görmemesi içindir. Yoksa her şeyin kolayı var.



Zaman


Geri Dön