28 / 03 / 2024

Binali Yıldırım: Tır Parkı felakete önemli katkı sağladı!

Binali Yıldırım: Tır Parkı felakete önemli katkı sağladı!

Binali Yıldırım, Tır Parkı'nın İkitelli'de yaşanan sel felaketine önemli katkı sağladığını söyledi



Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İkitelli'de selin TIR'ları önüne katıp menfezlerin önünde set oluşturmasının felaketin boyutunu büyüttüğünü belirterek, "Demek ki bu TIR Parkı, bu felakete çok önemli katkı sağlayan bir rol üstlenmiştir. Bundan sonra 'Bu TIR Parkı burada devam etsin' demek, yeni yeni afetlere davetiye çıkarmaktır" dedi.

TIR'lar konusunda iki şeyin dikkatini çektiğini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: "TIR'ların kriz münasebetiyle sigortalarının olmaması ve TIR'lardaki yüklerin bir kısmının da kayıt dışı olması. Böyle bir yaklaşımı kabul etmem mümkün değil. Bu mazeret olamaz. Mağduriyetin desteklenmesi için haklı gerekçe olamaz. Bütün bunlara rağmen mevzuat neyi gerektiriyorsa, devlet böyle günlerde vatandaşın yanında olacak."

Bakan Yıldırım, 3. köprünün yapılacağı yerle ilgili olarak ise "3. köprü konusu, Başbakanın, bakanın ve belediye başkanının helikopterle dolaşıp belirleyeceği güzergah ile sınırlayacağı bir şey değil” dedi. Başbakanın “Burası güzel, şuradan şöyle yapın” demesi beklenmiyor. Başbakanımızın kastı ‘Bu çalışma güzel, ben kağıt üzerinde anlamam, bana bunu gösterin' şeklinde" diye konuştu.

200 milyar dolarlık yatırım maliyeti
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek “10. Ulaşım Şurası”nda 2023 yılı yatırım hedeflerinin ele alınacağını, bakanlığa bağlı bütün sektörler ve bilişim alanında 200 milyar dolar civarında bir maliyet ortaya koyduklarını ifade etti.
Vatan


Geri Dön