23 / 04 / 2024

Binali Yıldırım'dan Çiğli Askeri Havaalanı açıklaması!

Binali Yıldırım'dan Çiğli Askeri Havaalanı açıklaması!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Çiğli Askeri Havaalanının sivil kullanıma açılması konusunda şu an bir ihtiyaç gözükmediğini, ancak bu havaalanının da yedekte durduğunu açıkladı



 

Bakan Yıldırım, Paristeki Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) genel kurulunda, İzmirin EXPO 2020 adaylığı sunumunun ardından, İzmirdeki ulaşım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım,  İzmir  Adnan Menderes Havalimanının iç ve dış hatlar terminali için yapılan ihalenin 610 milyon avro ile tamamlandığını, bunun içinde 300 milyon avroluk yatırımın da bulunduğunu kaydetti. Yapılacak yatırımla Adnan Menderes Havalimanında kapasitenin 2-2,5 kat artmış olacağını belirten Yıldırım, İzmirin gelecekte kapasite artırımına ihtiyaç duyması halinde devreye sokulması gündeme getirilen Çiğli Askeri Havaalanı ile ilgili bir çalışma olup olmadığı" yönündeki soruya, "Şu anda ihtiyaç gözükmüyor ama o da yedekte duruyor. İcap ederse değerlendirilecek" dedi.

Tünellere SİT onayı

İzmirde şehir içi trafik yükünü önemli ölçüde hafifletmesi beklenen Konak Tünelleri ile ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulundan da onay alındığını da açıklayan Yıldırım, "Konak Tüneli kuruldan çıktı şimdi belediyenin projeyi plana işlemesi gerekiyor" dedi.

Temeli Bakan Yıldırım tarafından atılan, Yeşildere ile Konakı birbirine bağlayacak 2 bin 750 metre uzunluğundaki tünellerin inşaatına, İzmir Büyükşehir Belediyesinin projeyi 1/5 binlik plana işlemesiyle  birlikte başlanması bekleniyor.

AA

 


Geri Dön