27 / 04 / 2024

Binasının dayanıklılığını merak eden ALO 181'i aradı!

Binasının dayanıklılığını merak eden ALO 181'i aradı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ALO 181 hattını İzmir depremi sonrasında arayan vatandaşların en çok merak ettiği konu "binasının riskli olup olmadığı ve zeminin sağlamlığı" oldu.



İzmir'de meydana gelen deprem sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181" çağrı merkezini arayan vatandaşlar en fazla "Binam riskli mi?", "Zeminim sağlam mı?" sorularını yöneltti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, depreme dayanıksız ve risk içeren yapıları il müdürlüklerine bildirmek ve kentsel dönüşüm hakkındaki süreçleri en güncel haliyle vatandaşlara aktarmak amacıyla kurulan çağrı merkezi "ALO 181" ile talep, beklenti ve şikayetler çözüme kavuşturuluyor.

Kentsel dönüşüm konusunda günlük ortalama 200 çağrının geldiği ALO 181 hattı, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası vatandaşlar tarafından yoğun olarak arandı.

Depremin olduğu akşam 466 çağrıyı cevaplayan  ALO 181'i, 31 Ekim tarihinde 1227, 1 Kasım tarihinde 1503, 2 Kasım tarihinde 2 bin 510, 3 Kasım tarihinde ise 1378 kişi aradı.

Vatandaşların en çok sorduğu sorular "Binam riskli mi?", "Zeminim sağlam mı?", "Kentsel dönüşümden nasıl faydalanabilirim?", "Risk tespiti nasıl yaptırabilirim?", "Binamda çatlaklar oluştu, ne yapabilirim?" ve "Tekrar deprem olur mu?" şeklinde oldu.

Vatandaşlar deprem bölgesindeki çalışmalar için teşekkür etti


Deprem sonrası çağrı merkezini İzmir'den arayan vatandaşlar, çalışmaları yerinde denetleyen ve süreçleri yürüten Bakanlara, arama kurtarma ekiplerine, ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Deprem sonrası müdahale ve yardımların çok hızlı yapılmasını takdirle karşıladıklarını dile getiren vatandaşlar, kentsel dönüşüm konusunun Türkiye'de çok önem kazanmasını ve deprem acılarının yaşanmaması için riskli binalarda önceden tedbir alınmasını talep etti.

ALO 181 hattında birçok konuda bilgi veriliyor


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, riskli bina süreçlerinde gerek mevzuat ve gerekse devlet destekleri hakkında vatandaşların doğru bilgi edinebilmesi amacıyla çağrı merkezini 24 saat hizmete açık tutuyor. Vatandaşların aradıklarında oluşturulan kayıtları işlem sırasına göre yeniden incelemelere tabi tutuluyor.

ALO 181 hattını kentsel dönüşüm ve deprem konularında arayan vatandaşlara "risk tespiti nasıl yaptırılır, başvuru şartları, riskli alan, kredi-faiz destekleri, kira yardımı ve harçlardan muafiyetler" başta olmak üzere birçok konuda bilgi de veriliyor.


Geri Dön