24 / 04 / 2024

Bingöl Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Bingöl Devlet Hastanesi'nin inşaatı ne zaman bitecek?

2010 yılında başlanan ve yapım ihalesini AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun üstlendiği Bingöl Devlet Hastanesi inşaatı halen bitirilmedi. AKP'nin seçim malzemesi haline gelen ve 2013 yılında bitirilmesi gereken inşaat, süresi 3 kez uzatılmasına rağmen biteceğe benzemiyor.



Bingöl'de 2010 yılında temeli atılan devlet hastanesi hâlâ inşaat halinde. Doktor eksikliği, personel yetersizliği, cihazlardaki teknik arızalar gibi sıkıntılardan dolayı sürekli çevre illere gitmek zorunda kalan Bingöl halkının sağlık sorunları da bir türlü çözülmedi. İhalesi Toplu Konut idaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılan 7 bloklu, 250 yataklı Devlet Hastanesi ardı ardına alınan süre uzatımlarıyla adeta yılan hikayesine döndü. 32 milyon 905 bin liralık bedelle AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun firması Ensarioğlu inşaat Taahhüt Ticarct AŞ'ye ihale edilen hastane yapımının, sözleşme gereği 25 Haziran 2013'te bitirilmesi gerekiyordu. Ek sürelerle teslim zamanı 3 defa uzatılan hastanenin son olarak 18 Mayıs 2015'tc bitirilmesi gerekiyordu. 


HASTANE AÇILIŞI İÇİN DEFALARCA SÖZ VERİLDİ 


Bingöl halkı hastanenin mayıs ayında açılmasını beklerken, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu söz konusu projeyi seçim yatırımı olarak değerlendirmiş 4 Haziran'daki seçim mitinginde, "Devlet hastanesi temmuz 2015 veya en geç ağustos 2015 tarihinde halkın hizmetine girmiş olacaktır" sözünü vermişti. Ancak hastane açılışı için aradan tam bir yıl geçmesine rağmen verilen sözler tutulmayarak hastane hizmete geçmedi. 



Evrensel


Geri Dön