28 / 03 / 2024

Bingöl Saray Mahallesi dönüşüm alanı ilan edildi!

Bingöl Saray Mahallesi dönüşüm alanı ilan edildi!

Belediye Meclisi Saray Mahallesi’ni ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ ilân etti. Belediye Meclisi, 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Saray Mahallesi ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ olarak ilân edildi.



Belediye Meclisi, Saray Mahallesi’ni ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ ilân etti. Belediye Meclisi, 2015 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Saray Mahallesi ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ olarak ilân edildi.

2015 yılının ilk meclis toplantısı Kültür Merkezi TOGEM Salonu’nda yapıldı. Toplantıda, Saray Mahallesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Alanı’ olarak ilân edilmesine oy birliği ile karar verildi.

Saray Mahallesi’nin ‘Kentsel Dönüşüm Alanı’ olarak ilân edildiği kararda şu ifadeler yeraldı: “İlimiz merkez Saray Mahallesi’nin 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Koruma kapsamında değerlendirilmesi için, ayrıca 1. derece deprem kuşağında yeralan ilimizde deprem riskine karşı eski yapıların bulunduğu Saray Yapı Kooperatif konutlarının yıktırılarak yerine deprem yönetmeliğine uygun yeni yapılar inşa etmek için, modern kent dokusuna ve şehircilik esaslarına uygun konut, ticaret, spor ve sosyal donatı alanları oluşturmak ve talepte bulunan vatandaşların konut talebini gidermek amacıyla Saray Mahallesi sınırları dahilinde bulunan 917/1- 918/1-919/1 ve 920/1 no’lu parseller ile sınırları haritada belirtilen alanın 5393 sayılı Belediye kanununun 73. maddesine göre ‘Kentsel Dönüşüm ve Toplu Konut Alanı’ olarak ilân edilmesine oy birliği ile karar verildi.”


Bingöl'ün Sesi


Geri Dön