19 / 04 / 2024

Bingöl'de özel hastane talebine ret!

Bingöl'de özel hastane talebine ret!

DBP Belediye Meclis Üyesi Yıldırım, Bingöl’de kurulmak istenilen ulusal bir hastanenin belediyece engellendiğini söyledi.



Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Cihat Yıldırım, bir vatandaşın kendisine ait arsa üzerinde ulusal bir hastane yapılmak istenmesinden dolayı arsanın imar durumunun hastane alanı olarak düzenlenmesi talebiyle belediyeye başvurduğunu söyledi.


Talebin Aralık 2016 belediye meclisinde yapılan görüşmelerde iki parti tarafından da olumlu karşılanarak, imar komisyonuna havale edildiğini belirten Yıldırım, “İmar komisyonu da yaptığı çalışma sonucu, bir rapor ile belediye ve imar mevzuatı açısında herhangi bir teknik ve yasal engel olmamasına rağmen, komisyondaki DBP grup üyemizin kabul oyuna karşılık olumsuz olarak neticelendirerek red edilmesi görüşüyle Ocak 2017’de meclise sunmuştur. Bu hafta mecliste yaptığımız tartışma ve görüşmelerde, imar müdürünün bile İmar kanunu açısından herhangi bir engel olmadığını beyan etmesine rağmen, Grubumuzun 6 ve AKP’nin 1 meclis üyesinin kabul oyuna karşın oy çokluğu ile yatırımın yapılması engellenmiştir. Belediye kendi yetkisinin dışında yorumlar yaparak red kararını meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Bu tarz tutumların kabul edilmesi mümkün değildir. Belediyeye düşen kolaylaştırmak ve ön açmaktır. Bu tarz yatırımların ilk aşamalarından biri de imar planındaki değişiklik talebinin yerine getirilmesidir. Böyle bir red kararı yatırımı engellemek demektir.” dedi.


Yıldırım, “Yapılacak bu yatırım sayesinde yüzlerce insan iş imkanına kavuşacak ve özellikle çevre ilere muhtaçlığımız biraz daha azalacaktı. Bu anlamda kararı tasvip etmediğimizi ve bir an önce yapılan bu yanlışlıktan geri dönülmesini talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.


Bingöl Kent Haber 


Geri Dön