23 / 04 / 2024

Bingöl'deki Karlıova ve Solhan yolu sıcak asfaltla kaplanacak!

Bingöl'deki Karlıova ve Solhan yolu sıcak asfaltla kaplanacak!

Karayolları Bölge Müdürü Gülşen, “90 kilometrelik Bingöl-Karlıova-Erzurum ve 70 kilometrelik Bingöl-Solhan- Muş yolu bitümlü Sıcak Karışım asfalt yapılacak” dedi.



İl Koordinasyon Kurulu’nda devam eden işler, yapılacak ve 2016 hedefleri ile ilgili ayrıntılı sunum yapan Karayolları Bölge Müdürü Ahmet Gülşen, Bingöl'ün sene başı ödeneğinin 49.7 milyon TL olduğunu,  öngörülen harcamanın ise 180 milyon TL'ye ulaşacağını söyledi.

Bölge Müdürü Gülşen’in sunumu

"Karayollarının 227 kilometre devlet yolu, 385 kilometre il yolu olmak üzere toplam 612 kilometre yol ağı bulunmaktadır. Bingöl ilinin toplam proje tutarı 1.36 milyar TL olup önceki yıllarda 410 milyon TL harcanmıştır. Sene başı ödeneği global projeler hariç 49.7 milyon TL'dir. 12 adet projeden 11 adedi devam eden proje, 1 adet başlanmayan Bingöl-Solhan-Muş yolu BSK (bitümlü Sıcak Karışım)  yapımı projesidir.

Projeler

Karakoçan-Yolçatı varyantı: 22.4 kilometrelik kesimin 7.4 kesimi Bingöl İl sınırları içerisindedir. Bu kesim BSK olarak tamamlanmıştır.

Yolçatı-Kurudere arası: 17 kilometrelik yolun 10 kilometresi BSK olarak tamamlanmıştır. Bu sene içerisinde 5 kilometrelik kesim statik kaplama BSK olarak yapılacaktır.

Solhan-Karlıova-Erzurum yolu: Toplam 90.6 kilometre olan yolun 2015 yılı sonuna kadar 54 kilometresi bölünmüş yol haline getirilmiştir. Bu aksta iki adet genel müdürlük, bir adette bölge müdürlüğü ihalemiz mevcuttur. 0 ila 12'nci kilometreleri arası daha önce statik kaplama olarak tamamlanmıştır. 1. kısım 39.6 kilometre uzunluğundaki yolda 27 kilometre statik kaplama olarak tamamlanmıştır. 2.kısım 39.3 kilometredir. Bununda 15 kilometresi bölünmüş yol statik kaplama olarak bitirilmiştir. Elmalı varyandında da çalışmalarımız devam etmektedir. Genel Müdürlüğümüz ve Bingöl kamuoyu bu konuyu derinlemesine ele almış ve bölgede BSK yapılmasına karar vermiştir. Çok yakın bir zamanda ihalesi gerçekleştirilecek. 90.6 kilometresini tamamı BSK olarak yapılacak. Bu kesimler kar mücedelesi, statik durum açısından sıkıntılı yerler. BSK yapılması bakım açısından da faydalı olacaktır.

Genç yolu bu yıl tamamlanacak

Genç yolu: Toplam uzunluğu 47.6 kilometredir. 2015 yılı sonuna kadar 40.5 kilometresi bölünmüş yol olarak tamamlanmış. 7 kilometrelik Genç yolu kalmıştır. Bu proje ile entegre olarak 4.9 kilometre havaaalanı protokol yolu mevcuttur. 2.5 kilometrelik kısım BSK haline getirilecektir. 2016 yılında 7 kilometre BSK yapılması hedeflenmektedir.

62 kilometrelik büyük proje ihale edilecek

Solhan yolu: 70 kilometrelik yolun 8 kilometresi BSK olarak tamamlanmıştı. Bu kesimin 62 kilometresi BSK olarak yapılması için Genel Müdürlüğümüzce planlanmaktadır. İhale edilecek projeler arasında ilk sırada yer almaktadır. Büyük proje olduğu için genel müdürlükçe ihalesi gerçekleştirilecek.

Kiğı-Yedisu yolu 13 kilometre kısalacak

 

Kiğı-Yedisu: 59 kilometre olan yol yeni güzergahla birlikte 46.2 kilometreye düşecek. Yol 13 kilometre kısalmaktadır. 2015 yılı sonuna kadar 1.4 kilometre tek yol tamamlanmıştır. Ayrıca 2015 yılında köprü ve tünel inşaatı bitirilmiştir. 2016 yılında ise 10 kilometre tek yol yapılması hedeflenmektedir. Yıl içinde 1441 ve 12 metre uzunluğunda tünel ve köprü çalışmaları bitirilmesi hedeflenmektedir.

Servi yolu 8 kilometre kısalacak

Genç Servi yolu: 25 kilometre uzunluğundadır. Proje ile yolda 8 kilometrelik kısalma meydana gelmektedir. 2015 yılı sonuna kadar 1.7 kilometre tek yol tamamlanmıştır. Güvenlik nedeniyle çalışmalarda aksaklıklar yaşanmıştır. Bu sene makina parkı olarak çalışmalar yoğunlaşmıştır. Yıl içerisinde 10 kilometrelik bir statik kaplama yapılması hedeflenmektedir.

Ayrıca, yıl içerisinde asfalt çalışmalarında toplamda 126 kilometre muhtelif kesimlerde statik kaplama çalışması hedeflenmektedir.

2016 Yatırım Teklifleri

Çan-Kiğı Yolu, Bingöl Sancak Yolu,  Sancak-Kiğı Yolu, Solhan Yenibaşlar Yolu, Yedisu Grup Köprüleri ve Kadran Köprüsü projeleri 2016 için yatırım teklifinde bulunulmuş, onaylanma aşamasındadır.



Bingöl Gazetesi


Geri Dön