27 / 04 / 2024

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.



TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için alınan özelleştirme kararları yargıya taşınıyor. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), TCDD’ye ait olan Akçay kampının da aralarında yer aldığı özelleştirme kararının iptali için dava açıyor. 

Alınan karara göre bu tesislerin satılabileceğini, kullanabileceğini, işletme devri ya da kat/arsa karşılığı inşaat yaptırabileceğini dile getiren BTS, “TCDD’nin Edremit Akçay’daki Eğitim ve Dinlenme Kampı’nın deniz kıyısında olan bölümü Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın (ÖİB) 5 Ekim 2010 tarihinde gerçekleştirdiği ihale sonucu satılmış, TCDD Eğitim ve Dinlenme Kampı denize kıyısı olmayan havuzlu bir tesis olarak kalmıştı. TCDD Balıkesir Akçay taşınmazı demiryolcuların yoğun çalışmanın ardından yazları kamp ve tatillerini yaptıkları, kışları hizmet içi eğitim gördükleri bir tesistir” açıklamasını yaptı. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ndan özelleştirme kararları için dava!

Yargı karar verecek

BTS, kamu kurumları bünyesinde yer alan olan gayrimenkullerin kurumun faaliyetlerinde ve kurum çalışanlarının eğitim ve sosyal ihtiyaçlarında hizmet vermek üzere kullandığına dikkat çekti. Bu gayrimenkullerin özelleştirme kapsamına alınmasında çalışanların sosyal ve ekonomik haklarının korunmasına yönelik emredici hükümlerine uymadığı belirtildi. Özelleştirme kararlarını yargıya götüreceklerini belirten BTS, şu açıklamayı yaptı: 

“TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nin özelleştirilmesi sendikamızın mücadelesi ve konuyu yargıya taşıması üzerine durdurulmuştur. TCDD emekçisi demiryolcuların Samsun, Sapanca, Menekşe’de kaybettikleri eğitim ve dinlenme tesislerinden sonra Akçay Kampı’nın da elinden alınmaması için her türlü girişimde bulunacağız. Kararnameye karşı sendikamız gerekli hukuki mücadeleyi başlatacak ve inanıyoruz ki yargı bu hukuksuzluğa dur diyecektir.” 

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesinde son dakika gelişmesi!


Geri Dön