28 / 03 / 2024

Bitcoin'de 10 günde 20 bin dolara yakın değer kaybı yaşandı!

Bitcoin'de 10 günde 20 bin dolara yakın değer kaybı yaşandı!

Kripto para piyasasında dalgalanmalar devam ederken Bitcoin'de görece güç endeksi aşırı satılmış duruma dikkat çekiyor. Peki en gözde kripto varlık olan Bitcoin'de son durum ne?



Kripto para piyasasında dalgalanmalar devam ederken Bitcoin'de görece güç endeksi aşırı satılmış duruma dikkat çekiyor ve 50 günlük hareketli ortalama 100 günlük ortalamayı aşağı yönlü kesmek için ilerleme kaydediyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; dünyannın en zenginlerinden ve Tesla CEO'su Elon Musk’ın Bitcoin'e ilişkin değerlendirmeleri ve Çin’in finansal kuruluşlara kripto para işlemi yapmayı yasaklamasının ardından düşüşe geçen Bitcoin, son 10 günde 20 bin dolara yakın değer kaybına uğradı. 

Mayıs'ta 59 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, düşüş dalgasıyla birlikte yüzde 30’u aşkın değer kaybetmesinin ardından üç gündür 40 bin dolar sınırında dalgalı seyrediyor. 

Bitcoin de 10 günde 20 bin dolara yakın değer kaybı yaşandı!

Bitcoin, nisan ayında gördüğü zirvenin yarısından fazlasını kaybetti

Herhangi bir varlığın aşırı alınmış ya da aşırı satılmış olduğunun anlaşılması amacıyla kullanılan 14 günlük görece güç endeksi göstergesine göre, Bitcoin'in şu an için aşırı satılmış olduğu görülüyor.

Aralık-Ocak sürecindeki 40 bin dolarlık yükselişte direnç olarak rol oynamasının ardından Şubat ayında bu değerin kırılmasıyla beraber Bitcoin bir daha hiç bu seviyeye düşmemişti.

Bitcoin’in 200 günlük hareketli ortalaması da şuan tam 40 bin dolar seviyesinde bir destek sunarken, 50 günlük ortalama da 100 günlüğü aşağı doğru kesmek amacıyla ilerliyor. 

Görece güç endeksi Bitcoin'de fiyatların yükselebilme ihtimali bulunduğuna dikkat çekerken, hareketli ortalamalardaki desteklerin altına sarkılması ve aşağı yönlü kesişimlerin yapılmasıyla düşüş trendinin başlayabileceğine de sinyal olabilir.

Kripto borsasında yeni trend birimler!

Bitcoin ve altcoinler neden düşüyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön