19 / 04 / 2024

BMW Münih fabrikasının kapısı, Türk turistlere açtı!

BMW Münih fabrikasının kapısı, Türk turistlere açtı!

Deniz, kültür derken şimdi de fabrika turizmi başladı. BMW, Türk turistlere 1500 euroya Münih fabrikasının kapısını açtı. Otomotivde Alman efsanelerinden gösterilen BMWnin Münihteki kalesine turistik turlar başladı



Türk turistler, BMWnin doğduğu yer olan Münihteki üretim tesislerini, müze ve etkinlik merkezini gezmek için valiz topluyor. Tura katılmak isteyenler iki günlük seyahat için 1.277-1.427 euroyu gözden çıkarıyor.

Yılda 2 milyon kişi geziyor

BMW meraklılarına özel olarak düzenlenen turistik fabrika gezisi 24-25 Ekim tarihlerinde yapılacak. Tur kapsamında BMW fabrikası, yılda 2 milyon kişinin ziyaret ettiği etkinlik merkezi BMW Welt ve müzesi gezilecek. Turun ikinci gününde ise BMW eğitmenlerinden ileri sürüş eğitimi var. Turun satışlarını da VIP Tourism yapıyor.

BMW Münih tesisi, BMW Groupun ilk fabrikası. Bu yüzden markanın tutkunları için ayrı bir önemi var. Fabrikanın hemen yakınındaki müze ve etkinlik merkezi BMW Welt ise tasarımı ile dünyanın en ilginç yapılarından biri olarak gösteriliyor. Merkezde otomobil ve motosiklet portföyü, teknoloji ve tasarımla ilgili sunumlar, sergiler ve restoranlar bulunuyor.
1973 yılında inşa edilen BMW müzesi ise yılda 500 bine yakın ziyaretçi ağırlıyor.

Alman devleri müzeciliği sevdi

MERCEDES

Almanyanın Stuttgart kentinde müzesi bulunuyor. 2006da açılan müzede 160tan fazla otomobil bulunuyor. Yıllık ziyaretçi sayısı ise yaklaşık 900 bin kişi.

VOLKSWAGEN

Müzede yaklaşık 140 otomobil sergileniyor. Müzede model otomobillerden kaleme kadar birçok hediyelik eşya satılıyor. Giriş ücreti ise 6 eurodan başlıyor.
Radikal/SİBEL CİNGİ


Geri Dön