29 / 03 / 2024

Bodrum Havalimanı'na en yüksek teklif TAV'dan geldi!

Bodrum Havalimanı'na en yüksek teklif TAV'dan geldi!

Milas - Bodrum Havalimanı terminallerinin işletme hakkının devri ihalesinde en yüksek teklifi, 717 milyon Avro ile TAV Havalimanları Holding verdi. İhalenin açık artırma bölümü, 281 milyon Avro+KDV ile başladı...




 Milas Bodrum havalimanı işletme hakkı ihalesi tamamlandı. TAV Havalimanları Milas Bodrum Havalimanı işletme hakları için 717 milyon Euro ile en yüksek teklifi verdi. 


İhaleye teklif veren şirketlerden Astaldi SPA -Romairport-Göçay İnşaat OGG ve YDA İnşaat açık artırma sırasında çekildiklerini açıkladı. Açık artırmanın 105'inci turunda Fraport-IC İçtaş da geri çekildi. Milas Bodrum havalimanı iç ve dış hat terminallerinin 2035 yılı sonuna kadar işletme hakkı için yapılan ihaleye dört yatınmcı teklif vermişti. 

İhale sonrasında konuşan TAV Havalimanı CEO'su Sadi Şener, ihaleye verilen teklifte beklentilerinin biraz üzerinde olduğunu söyledi ve "Biz şu andaki rakamlardan ziyade gelecekteki yerine bakıyoruz. 

Orası Türkiye'nin en büyük dördüncü şehri olmaya aday. 

Orayı inşa eden Astaldi şirketine de çok teşekkür ediyoruz" dedi. Şener bundan sonra da kendi operasyonel yetileri dahilinde olan her türlü ihaleye gireceklerini söyledi ve herhangi bir kaynak sorunlarının olmayacağını, kaynak sorunu yaratacak ihalelerde yer almayacaklarını da belirtti. 



Gazete Gerçek


Geri Dön