19 / 04 / 2024

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

Bodrum'daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu Bodrum Belediyesine sorduğunu aktararak bölgenin 'yatırım' nedeniyle adım adım ranta açılmaya çalışıldığını ileri sürdü. 



Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum’un 'yatırım' sebebiyle adım adım ranta kurban edilmeye çalışıldığını dile getiren CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Özelleştirme İdaresi’nin Bodrum Belediyesine sorduğu 76 parseli Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Meclis Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Girgin, “Korunması gereken alanlarımız bir bir ranta kurban ediliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca Bodrum’da 4 milyon 500 bin metrekare büyüklüğündeki 76 parselin imar durumunu sordu. Özelleştirme İdaresi, imar planlarını kendisi yapıyor.76 parselin durumunu Bodrum Belediyesine ne amaçla sordunuz?” diye konuştu.

Bodrum daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

“Özellikle kamuya ait, ortak alanlarımızın muhafaza edilmesi gerekir. Yoksa bu alanları imara mı açmayı düşünüyorsunuz”? diyen Girgin, şunları kaydetti:

"Bodrumlu'nun itiraz ve direnciyle defalarca durdurulmuş olan imar talepleri, bu yeryüzü cennetinin küçücük adasından başlayarak bir kez daha canlanmış görünüyor. Bu alanlardan birisi 2 adadan oluşan Adaboğazı’dır. Tamamı 1.derece doğal sit ve tescilli meradır. Üzerinde kültür varlığı olarak tescilli Sarnıç yapısı ve "zeytinin binlerce yıllık atası" olarak bilinen yaklaşık 30.000 kök DELİCE bulunmaktadır. Akvaryum Koyu dahil, kıyısı ve tüm alanıyla denizcilere,  balıkçılara, çobanlara, doğa yürüyüşçülerine yani yöre insanımıza ve her türlü varlığa mekan ve yuva olmaya devam etmektedir. Bu alanların korunmaya ihtiyacı var, yağmalanmaya değil. Bodrumlular buna izin vermeyeceklerdir."

PLAN YETKİSİ KEYFİ KULLANILAMAZ

Girgin, "Özelleştirme kapsamına alınmadan önce bir çalışma yapmak için bu bilgiler istenmis. Bazıları imar planı içinde, bazılarının plana konu edilebilmesi için mera, sit vb. niteliklerin değiştirilmesi gerekiyor. Her ölçekteki planı değistirebiliyorlar" dedi. 

Bodrum daki 76 parselin imar durumu değiştirilecek mi?

YARIMADAYI YAŞANAMAZ HALE GETİRMEYELİM

“Yürürlükteki imar planlarının yapılaşmaları tamamlanmış kısımlarında bile altyapı ve donatı ihtiyaçlarının henüz karşılanmamış olduğu gerçeğinden hareketle, planlanmış nüfusu arttırıcı yeni imar alanları oluşturarak Bodrum Yarımadasını yaşanamaz ve yönetilemez bir hale getirecek kararlar alınmamalı” diyen CHP’li Girgin konuşmasını bu şekilde sonlandırdı.

Osman Gürün'den Gökova Körfezi’nin imara açılmasına ilişkin açıklama!


Geri Dön