26 / 04 / 2024

Bodrum'daki imara aykırı kaçak yapılar yıkılıyor!

Bodrum'daki imara aykırı kaçak yapılar yıkılıyor!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde Bodrum Belediyesi ekipleri, kaçak ve imara aykırı yapılarla ilgili denetimlerine devam ederken, diğer taraftan da yasal süreçleri tamamlanan yapı ve eklentilerin yıkımını sürdürüyor...



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın başlattığı “Kaçak yapılaşma ile mücadele seferberliği” kapsamında, imar planına aykırılıkların olduğu tespit edilen binaların yıkım işlemleri devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri koordinasyonunda son olarak Güvercinlik Mahallesi'ndeki bir binada yıkım çalışmalarına başlandı. 

Güvercinlik Mahalle Merkezinde, Milas-Bodrum Karayolu üzerindeki iki katlı binada, Bodrum Belediyesi Yıkım Şefliği ekipleri tarafından yıkım işlemleri başlatıldı. Binanın kaçak olan 380 metrekarelik ikinci katında başlatılan yıkım, karayoluna ve çevredeki diğer binalara zarar verilmemesi için hassas bir şekilde sürdürülüyor. 

Güvercinlik Mahallesinde yıkım çalışması sürerken, Turgutreis, Yakaköy, İslamhaneleri ve Yalıkavak Mahallelerinde belirlenen imara aykırı yapılarda da mülk sahipleri ve Belediye işbirliğinde yıkım çalışmaları devam ediyor. 

Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği ekipleri, 2019 Nisan-2020 Haziran tarihleri arasında imara aykırı ve izinsiz inşa edildiği belirlenen toplam 240 yapının yıkımını gerçekleştirdi. Bu yapılardan 114 adedi Belediye ekipleri tarafından yıkılırken, 126 adedi ise mülk sahipleri tarafından Belediye gözetiminde kaldırıldı.

Erzurum Aziziye'de 50 kaçak yapı yıkıldı!


Geri Dön