29 / 03 / 2024

Bodrum'daki Myndos Antik Kenti bir günlüğüne ziyarete açıldı!

 Bodrum'daki Myndos Antik Kenti bir günlüğüne ziyarete açıldı!

Bodrum'un Gümüşlük beldesindeki 4 bin yıllık Myndos Antik Kenti, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir günlüğüne ziyarete açıldı




     Bodrum'da tatilini geçiren yerli ve yabancı turistler, kıyıya yaklaşık 30 metre uzaklıkta bulunan Asar Adası'ndaki Myndos Antik Kenti'ne, sığı denizden yürüyerek ulaştı. Kazı çalışmaları 2009 yılında başlayan ve ziyarete kapalı olan antik kente, turistler yoğun ilgi gösterdi. 

     Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, yaptığı açıklamada, daha önce Ramazan Bayramı'nda da tarihi kenti 3 günlüğüne ziyarete açtıklarını hatırlattı. Antik kenti 3 günde yaklaşık 5 bin kişinin ziyaret ettiğine dikkati çeken Tire, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda da tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi. 

     Tire, bölgede yürütülen kazılar sonucunda antik kentteki su sarnıçları, mezarlar ve yerleşim yerlerinin gün ışığına çıkarıldığını belirtti. Kazılar tamamlandığında bölgenin turizme açılacağını vurgulayan Tire, ''Burası turizm adına ciddi bir gelir kaynağı olacak. Kültür turizmine de çok büyük katkılar sağlayacağı kanaatindeyim'' diye konuştu. 

     Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Myndos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin ise Bodrum'da Sualtı Arkeoloji Müzesi dışında ziyaret edilebilecek yer bulunmadığına işaret ederek, ''Bu açığı en kısa zamanda doldurmaya hazırlanıyoruz'' dedi. 

AA


Geri Dön