25 / 04 / 2024

Boğaz Köprüleri'nin onarım ihalesi 18 gün ertelendi!

Boğaz Köprüleri'nin onarım ihalesi 18 gün ertelendi!

Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarımı için daha önce 5 Eylül olarak açıklanan ihale tarihi 25 Eylül'e ertelendi. Yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak ihale sonrasında çalışmalar 540 gün sürecek...




Eğik olan askı halatların dikey hale getirileceği Boğaziçi ile Fatih Sultan Mehmet köprülerinin büyük onarımı ve yapısal takviyesi için daha önce 5 Eylül olarak açıklanan ihale tarihi 25 Eylül'e ertelendi. İhale yerli ve yabancı tüm isteklilere açık olacak. Boğaziçi Köprüsü'nün hizmete girişinin 40. yılı dolayısıyla yapılacak ağır bakım çalışmaları, ihale sonrası başlayacak. Köprüdeki büyük bakım, onarım, yapısal takviye ve askı halat değişimi çalışmaları 2014'te tamamlanacak. Söz konusu çalışmalar kapsamında 236 halat değiştirilecek.


ASFALT AMERİKA'DAN


Onarım çalışmaları ile yenilenen halatlar, daha fazla yük taşıyabilecek ve uzun servis ömrüne sahip olacak. Kullanılacak yeni asfalt ise Amerika'dan gelecek En son 1991 yılında değiştirilen köprü üzerindeki asfalt yenilemesi de tamamlanmış olacak. Köprünün asfaltında düşük penatrasyonlu gölden çıkarılan kaya asfaltı kullanılacak. Söz konusu asfalt, Amerika'da küçük bir devlet olan Trinidad Tabogo'dan geliyor. Bütün dünyaya buradan pazarlanıyor. Bu asfalt uygulanmadan önce mevcut asfalt ve izolasyon sistemi sökülecek, çelik tabiyede paslanma kontrol edilecek ve izolasyon sistemi yenilenecek.


SON TEKNOLOJİ İLE DONATILACAK


Boğaziçi Köprüsü'nün bakım çalışmalarında dünyada kullanılan en ileri teknoloji ürünleri kullanılacak. Onarımın ardından köprünün en az 40 yıl daha hizmet vermesi bekleniyor. Köprülerdeki ana halatlara Japonya'da da kullanılan son teknoloji ürünü nem alma sistemi kurulacak.


TRAFİĞE ENGEL DURUM YOK


Bakım ve onarım çalışmaları sırasında zorunlu haller dışında gündüz saatlerinde Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatılmayacak. Onarım ve bakım işleri bağlantıları sırasında, trafiğin en aza indiği gece saatlerinde kenardaki birer şerit kapatılarak bu çalışmalar yapılacak.


Yeni Şafak


Geri Dön