24 / 04 / 2024

Boğaziçi İmar'dan Ahmet Kemal Mutlu Yalısı'na ceza yok!

Boğaziçi İmar'dan Ahmet Kemal Mutlu Yalısı'na ceza yok!

Boğaz'da kaçak eklentileri olduğu gerekçesiyle Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin tutanak tuttuğu belirtilen yalıyla ilgili olarak, yalı sahibi Ahmet Kemal Mutlu'nun avukatları İsmail Cem Dilberoğlu herhangi bir cezai işlem uygulanmadığnı açıkladı



Boğaz'da kaçak eklentileri olduğu gerekçesiyle Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekiplerinin tutanak tuttuğu belirtilen yalıyla ilgili olarak, yalı sahibi Ahmet Kemal Mutlu'nun avukatları İsmail Cem Dilberoğlu ve Avukat Mahmut Uğurlu açıklama yaptı. Açıklamada, 18 Ekim 2011 tarihinde SABAH'ın 16'ncı sayfasında "Boğaz'ın Testeresi'ne suç duyurusu" başlığıyla yer alan haberle ilgili şöyle denildi:

"Müvekkilimizin sahibi olduğu, habere konu olan yalıyla ilgili olarak, Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından kesilmiş bir para cezası olmadığı gibi, yalıyla ilgili olarak yapılan bir inceleme de bulunmamaktadır. Müvekkile ait evin saçaklarında kullanılan ve haberde çivi olarak tabir edilen şeyler, kuşkonmaz diye tabir edilen ve plastikten yapılan, kuşlara herhangi bir zarar vermeyen malzemedir. Aynı uygulama birçok kamu binasında gerçekleştirilmiştir (Ankara Vali konağı gibi). Belirtilen malzemenin hayvanlara hiçbir zararı bulunmamaktadır. Haberde yer alan aksi ifadelerin gerçeklikle ilgisi bulunmamaktadır."
Sabah


Geri Dön