20 / 04 / 2024

Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu!

Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu!

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da Covid-19 ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruldu.



Çin'den sonra dünyayı da etkisi altına alan corona virüsü nedeniyle vakaları artmaya devam ederken corona virüsü ile mücadele de sürüyor. Kolombiya'nın başkenti olan Bogota'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında sahra hastaneleri kuruluyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kolombiya hükümeti, virüs salgını sebebiyle 25 Mart-13 Nisan tarihlerinde karantina uygulanacağını açıklamıştı.

CORONA VİRÜSÜ (COVİD 19) NEDİR? 

Corona virüsü, hayvanlarda yaygın olarak görülen bir virüs türü olarak biliniyor. Virüsün 4 alt türü bulunuyor. Ender olarak hayvanlardan insanlara da bulaşabiliyor. Hayvanlardan insanlara bulaştığında oluşan hastalığa “zoonoz” adı veriliyor. Corona Virüsü’nün insandan insana bulaşabilen türünün ilk örnekleri 2003'te ortaya çıkan SARS ve 2012 yılında Suudi Arabistan’da ortaya çıkan MERS salgınlarında da görüldü. Şu anda gündemde olan tür ise SARS ve MERS salgınlarındaki türden farklı, daha önce tanımlanmamış yeni bir tür olarak belirtiliyor. Yeni ortaya çıkan bu Corona Virüsü türüne verilen isim ise “2019-nCoV”. Hastalardan elde edilen numunelerdeki virüsün elektron mikroskobu ile çekilen ilk görüntüsü Çin Hastalıkları Kontrol ve Önleme Kurumu (CCDC) tarafından 27 Ocak tarihinde yayınladı. 

 

Korona Virüsü ekonomileri nasıl etkileyecek?


Geri Dön