28 / 03 / 2024

Bolu Narven’de ilk etap tamamlandı!

Bolu Narven’de ilk etap tamamlandı!

Bolu'da 250 milyon dolarlık yatırım öngörülen lüks devre tatil, sağlık ve termal tesislerinde ilk etap tamamlandı. Toplam 140 milyon TL harcanan ilk etabın tapuları dağıldı.



Bolu'da 250 milyon dolarlık yatırım öngörülen lüks devre tatil, sağlık ve termal tesislerinde ilk etap tamamlandı. Toplam 140 milyon TL harcanan ilk etabın tapuları dağıldı.


Turizm sektörünün son dönemdeki en büyük yatırımlardan biri olan Bolu’daki Narven devre tatil yatırımında, ilk etap konutların tapuları dağıtıldı. Narven adı verilen ve toplam 250 milyon dolarlık bir yatırım öngörülen, lüks devre tatil, sağlık ve termal tesisleri kompleksinde ilk etap için 140 milyon TL’lik yatırım tamamlandı. Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, aralık ayında ilk konaklamaların başlamasını hedeflediklerini kaydetti. Toplam 400 dönüm arazide kurulacak ve bir kasaba niteliğindeki yatırımda, Ortadoğu ve Körfez bölgesinden yatırımcılar için yeni bir proje de geliştirildiği kaydedildi. Tapu dağıtımı nedeniyle düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, Türkiye’de benzeri görülmeyen, bir kasaba büyüklüğünde sağlık, termal ve tatil imkanları veren bir devre-tatil imkanı sağlandığını vurguladı. Narven’in yatırımcılarının, hiç satış yapılmasa dahi projeyi tamamlayacak güçte olduğunu kaydeden Yıldız, ilk etaptaki konutların ve diğer tesislerin bitirilerek aralık ayında misafir ağırlamaya başlayacaklarını kaydetti. Tapu dağıtım törenine Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Necip Çarıkçı ile Yönetim Kurulu üyesi Serdar Yıldız da katıldı.


Narven’in doğaya saygılı olarak inşa edildiğini kaydeden Yıldız, Bolu’dan çevre yoluna da bağlanacak yeni bir yol inşa edileceğini, birisi kendi kuyularından, diğeri de var olan bir kuyudan tahsis biçiminde termal suyu da sağladıklarını, inşaata ilişkin bütün planların böylece yerine getirilmiş olduğunu kaydetti. Yıldız, getirilen suyun 36-40 derece arasında, ilave dinlendirmeye ihtiyaç duyulmadan konuklara sunulduğunu, bunun da termal tesislerde tercih edilen bir durum olduğunu kaydetti.


Ortadoğu ve Körfez bölgesi için özel bir yatırıma hazırlanıyor


Narven’in toplam 400 dönüm arazi için tasarlandığını ve yatırım planının tamamında bir kasaba büyüklüğüne erişeceğini anlatan Halit Yıldız, son dönemde Ortadoğu ve Körfez bölgesinden kişilerin de satın alma isteklerini belirttiklerini, kendilerinin de o müşterilere yönelik bir proje geliştirmeyi gündemlerine aldıklarını kaydetti. Körfez ve Ortadoğu’da yaşayan kişilerin, bu türden yaşam alanlarında çok büyük alanlar talep ettiklerini kaydeden Yıldız, ön değerlendirmeleri devam eden projede, büyük metrekarelerde alanların gündeme geldiğini, gerekli talep gelmesi halinde hayata geçireceklerini anlattı.


Taş ocakları bizi üzüyor


Halit Yıldız, son dönemde tartışma konusu olan ve dağların kesilmiş görüntüsünü verdiği taş ocaklarının Bolu’da da dikkat çekici hale geldiğini söyledi. Bolu’nun doğası ile cazip bir merkez olduğunun altını çizen Yıldız, bu görüntünün turizm açısından olumsuzluk olduğunu belirtti. Yıldız, Bolu ölçeğinde bu konuda bir tercih yapılmasının ve bunun da turizm-doğa yönünde olması için çalıştıklarını kaydetti.


Erpiliç, Çarıkçı Grup, GLS Genel Lojistik A.Ş., Nalçacılar A.Ş’nin ortaklığında inşa edilen Narven Projesi, halen 3 bin 783 olan Bolu’daki toplam yatak sayısını 7 bin 200’e çıkaracak. Narven “kasabasının” haftalık bin 500 aileyi Bolu’da tatile getireceği tahmin ediliyor. Proje doğrudan 800 kişiye istihdam sağlayacak.


Ülke zor dönemlerden geçiyor ama yatırımımız sürecek 


Narven İcra Kurulu Başkanı Halit Yıldız, siyasi ve ekonomik olarak zor bir dönemden geçildiğini, küresel kriz ve Türkiye çevresindeki risklerin arttığını vurguladı. Bütün bunların ekonomik aktiviteyi etkilediğinin altını çizen Yıldız, projenin başlangıcında güçlü yatırımcıların hiç satış olmasa da projeyi tamamlayabilecek gücü ortaya koyduğunu ve yatırımlarını sürdüreceklerini kaydetti. Yıldız, Narven’in ilk satışa sunulduğu dönemden sonra ortalama fiyatlarının yüzde 40 arttığını hatırlatarak, hisse satın alanlara bu yönde bir fayda da sağladıklarını kaydetti.


Dünya


Geri Dön