25 / 04 / 2024

Bornova Devlet Hastanesi 2016'da hizmete girecek!

Bornova Devlet Hastanesi 2016'da hizmete girecek!

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema "5 Mayıs 2016 tarihinde de Bornova'ya yakışan, poliklinik sisteminin çok daha rahat gerçekleşeceği yeni bir yatırım da Bornovalıların hizmetine sunulmuş olacak" dedi




AK Parti  İzmir  Milletvekili Nesrin Ulema, ihalesi yeniden yapılan ve yapımına kısa sürede başlanacak olan Bornova Kültür Merkezi için tarih verdi. Ulema, Kültür Merkezi'nin 2 yıldan daha kısa bir zamanda tamamlanarak hizmetine sunulacağını açıkladı. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Bornova'da faaliyet gösteren yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek gündem değerlendirmesi yaptı. Ulema, ilçenin en büyük yatırımlarından biri olan Bornova Kültür Merkezi ve bölgeye yapılan sağlık yatırımları ile ilgili önemli müjdeler verdi.



BORNOVA KÜLTÜR MERKEZİ'NİN YENİDEN YAPIM SÜRECİ

Bornova Kültür Merkezi inşaatının durma noktasına geldiğini ve böylesi büyük bir yatırımın kendi kaderine terkedildiğini hatırlatan Ulema, kültür merkezinin özellikle Bornova'ya büyük bir katkı sağlayacağı düşüncesiyle dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le birlikte bu projeyi masaya yatırdıklarını ve 2014 başında da tekrar oraya bir ödenek ayrılması ve projenin devam ettirilmesi ile ilgili görüş birliğine vardıklarını söyledi. Ulema, bundan sondaki süreci şöyle anlattı: "Sayın Bakanımız Ömer Çelik'ten bu konuda destek aldık. Bu desteğin hemen ardından 35 milyon liralık bir ödenek Kültür Bakanlığı'ndan Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'na aktarıldı ve bir ihale gerçekleştirildi. 2014 Ocak ayında yapılan bu ihalenin ardından ihaleyi kazanan firmaya dava açıldı, maalesef o ihale iptal edilmek zorunda kaldı. Gerekli yasal sürecin ardından 8 Aralık 2014'de ihaleye yeniden çıkıldı. Bakanlığın aktardığı 35 milyon liralık kaynak doğrultusunda ikinci ihale gerçekleşti ve hemen ardından ihaleyi kazanan firma 4 Ağustos 2015'te işi teslim aldı"



BORNOVA KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN TARİH VERDİ

Kültür Merkezi İkmal inşaatında inceleme yaparak firma yetkilileri ile görüştüğünü ve her hangi bir sıkıntı bulunmadığını aktaran Ulema, "Hemen yarım kalan binanın tamamlanması ile ilgili çalışmalara başlayacaklarını söylediler. Bitirilmesi için de 720 günlük bir süre verdiler. Ancak biz bu süreyi biraz daha öne çekmek için gereken desteği vereceğiz ve sürecin yakından takipçisi olacağız. Bornovalıların umudunu kestiği bir yerdi burası. İnşallah önümüzdeki 1-1,5 yıl içinde Bornovalıların hizmetine girecek" dedi.



BORNOVA DEVLET HASTANESİ

İlçedeki sağlık yatırımlarının da tüm hızıyla devam ettiğini aktaran Ulema, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bu süreçte yine 450 bin nüfusa sahip İzmir'in en büyük ilçelerinden biri olan Bornova'mız için önemli bir sağlık yatırımını da hayata geçirdik. 250 yataklı yeni devlet hastanesinin inşaatına başladık. Hastanemiz 45 milyon liralık bir yatırım. 6 Haziran 2014'te başlayan inşaatın tamamlanma oranı yüzde 30-40'lar civarında. 5 Mayıs 2016 tarihinde de Bornova'ya yakışan, poliklinik sisteminin çok daha rahat gerçekleşeceği yeni bir yatırım da Bornovalıların hizmetine sunulmuş olacak"



ADSM VE SEMT POLİKLİNİKLERİ

Tepecik Eğitim Araştırma Hastanesi'ne bağlı Çamdibi'nde bir Semt Polikliniği'nin de bugün (SALI) açılacağını söyleyen Ulema, "Doğanlar ve Mevlana bölgesine yönelik bir çalışmamız var, 5 ünitelik bir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM) açıyoruz. 10-15 gün içerisinde bunun da açılışını gerçekleştirmiş olacağız. Yine bilindiği üzere bir Bornova Semt Polikliniği'miz var. Bu semt polikliniğinin konumu, yapısı açıkçası benim içime sinmeyen alanlardan bir tanesiydi. Bununla ilgili de girişim ve çalışmamız oldu, hemen arkasındaki alanı yeni semt polikliniği projesine dahil ettik. Şu anda 2016 yatırım programına aldık, projesini hazırladık, en kısa sürede oranın da temelini atacağımızı umuyorum. Bu da Bornova merkezdeki vatandaşlarımıza yönelik bir hizmet olacak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön