24 / 04 / 2024

Bosch Almanya'da Ar-Ge merkezi açtı!

Bosch Almanya'da Ar-Ge merkezi açtı!

Almanya'nın Renningen şehrinde 310 milyon euro yatırım yaparak bin 700 yaratıcı beyni bir araya getiren Bosch'un Ar-Ge merkezini Almanya Başbakanı Angela Merkel açtı.



Dünyanın önde gelen markalarından Bosch Avrupa'nın sayılı Ar-Ge merkezleri arasına giren yeni bir yatırımı hayata geçirdi. Almanya'nın Renningen şehrinde 310 milyon euro yatırım yaparak bin 700 yaratıcı beyni bir araya getiren Bosch'un Ar-Ge merkezini Almanya Başbakanı Angela Merkel açtı. Açılış töreninde konuşan Merkel, araştırma kampüsü ile Bosch'un standartları yeniden belirlediğini söyledi. Uygulamalı, endüstriyel araştırmanın önemini vurgulayan Merkel, "Burada başardığınız şey yalnızca araştırma lokasyonlarının ağ kurulumu değil aynı zamanda bilimsel öğretilerin de ağ kurulumudur. Bu gibi bir kampüs, büyük resmi görebilmeyi çok daha kolaylaştıracaktır" diye konuştu. Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner açılışta yaptığı konuşmada, "Araştırmacılarımızın geleceğin neler getirebileceğini düşünmekten daha fazlasını yapmasını istiyoruz. Başarılı girişimciler haline gelmelerini de istiyoruz. Renningen, Bosch'un kendi Stanford'udur" dedi. Açılışta en dikkat çeken çalışma ise çiftçi robot oldu. Hâlâ geliştirme çalışmaları süren robot tarlaya ürün ekiyor, bakımını yapıyor. 


TÜRK MÜHENDİSLER GÖREV BAŞINDA

1.700 kişinin görev yaptığı merkezde çok sayıda Türk mühendis de bulunuyor. Bu isimlerden biri olan Erdoğan Dikmenli, 10 yılı aşkın süredir Bosch'da makine mühendisi olarak çalışıyor. Çok sayıda patentli buluşa imza atan Dikmenli, fren sistemleri konusunda uzman.


Sabah


Geri Dön