23 / 04 / 2024

Boydak, Rusya ve Ukrayna'da birer fabrika satın aldı!

Boydak, Rusya ve Ukrayna'da birer fabrika satın aldı!

Dünyaya açılma kararı alan mobilya devi, Rusya ve Ukrayna'da birer fabrika satın aldı. Hedefte K.Irak'taki fabrikayı bitirip bölge liderliğine oturmak var



Kayseri'de doğup Türkiye'nin önemli sanayicileri arasına giren Boydak Ailesi, 'sıra dünyaya açılmakta' diyerek yurtdışında üretim için kolları sıvadı. şžirket yeni açılım rotasının ilk durakları olarak seçtiği Rusya ve Ukrayna'da iki mobilya fabrikası satın alarak üretime başladı. Distribütörle girdiği Rusya pazarından 1998 Rusya krizi nedeniyle çıkmak zorunda kalan Boydaklar, 13 yıl sonra bu kez yüzde yüz yabancı sermaye olarak yeniden Bellona markasını tanıtacak. Grup, Polonyalı Forte SA adlı mobilya üreticisinden Rusya ve Ukrayna'daki iki fabrikasını 20 milyon dolara satın aldığını açıkladı. Rusya'daki fabrika Vestel, şžişecam Beko'nun üretim tesislerine komşu olacak. Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, 60 milyon dolarlık yatırımla oturma grupları, yatak ve ev tekstili üretimine de geçileceğini söylerken hedeflerinin üretim yanında Rusya'da 4 yıl içinde 50 mağaza açmak olduğunu anlattı. Memduh Boydak geçen haftanın son işgünü İstanbul'da Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak ve Murat Bozdağ ve şirket yöneticileriyle yatırım planlarını anlattı. Boydak'ta yeni gelişmelerin sadece iki yeni fabrikayla sınırlı olmadığını belirten aile, Kuzey Irak'ta yüzde 50 ortaklıkla 30 bin metrekarelik yeni bir fabrika inşaatı yaptıklarını açıkladı. Diyarbakır'da 500 kişiye iş imkanı yaratacağı açıklanan montaj fabrikasının yatırımı ise sürüyor. CEO Memduh Boydak, 'Tam rakamları yatırımı bitirdikten sonra açıklamayı tercih ediyoruz. şžimdilik çalışmalarımız sürüyor' demekle yetindi.

ENERJİDE HESAP TUTMUYOR
Enerji sektöründeki yatırımları da yakından izlediklerini anlatan Memduh Boydak, 'Fırsatlara bakıyoruz ancak değerler havada uçuşuyor. Bize göre matematiğe uymuyor' diye konuştu. Van'da toplam 190 megavatlık bir hidroelektrik üretim potansiyeli olduğunu ve bu potansiyeli yakından takip ettiklerini anlatan Boydak, bu yıl yapılması planlanan 300 milyon dolarlık yatırımın 200 milyon dolarının enerjiye ayrıldığını da kaydetti.

Torba Yasa sukuk'u patlatacak
Boydak Holding'in finans sektörü şirketlerinden sorumlu olan Bekir Boydak, Torba Yasa'da sukuk konusundaki pürüzlerin kaldırılmasının sevindirici olduğuna dikkat çekti. Boydak, 'Bana göre bu yıl sukuk patlayacak. Büyük talep var' diye konuştu.

HES Kablo halka açılıyor
Grubun bu yılki önemli planlarından biri 850 milyon TL cirosu bulunan HES Kablo'yu halka arz etmek. Memduh Boydak, İstikbal, Bellona gibi markalar dururken neden HES Kablo'yu halka açtıkları yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı: ' Halka arza en uygun şirketimiz HES Kablo. SPK'ya kote.'
Sabah/Tarık Yılmaz


Geri Dön