25 / 04 / 2024

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi inşa edilecek!

Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi inşa edilecek!

Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan İlahiyat Fakültesi binasının yapımını hayırsever iş adamlarından Bilal Şahin üstlendi



Yozgat Valisi Necati Şentürk, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve iş adamı Bilal Şahin´le, düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül´ün bir süre önce Yozgat´a yaptığı ziyarette iş adamlarıyla toplantı yaptığını hatırlattı.
        
Şentürk, bu toplantıda iş adamı Bilal Şahin´in Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulacak İlahiyat Fakültesinin binasını yapma sözü verdiğini belirterek, "bu söz doğrultusunda üniversite senatomuz toplanıp, fakültenin kurulması için karar aldı, YÖK´e bildirdi. YÖK de onay verdi, şimdi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bakanlar Kurulu´na sunularak kuruluş süreci tamamlanacak. İş adamımız Bilal Şahin de hazırlıklarını tamamladı, kampüs alanı içerisinde yapılacak fakülte binası en kısa sürede tamamlanacak" dedi.
        
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de, alınan söz doğrultusunda kampüs alanında yapılacak binayla ilgili proje çalışması yaptıklarını, çalışmaların hemen başlayabilecek noktaya gelindiğini bildirdi.
        
İş adamı Bilal Şahin ise, daha önce de Kuran kursları, ilköğretim okullarına güneş enerjisi taktırdığını, sınıflara akıllı tahta yaptırdığını, bilgisayar sistemlerini kurarak eğitimin hizmetine sunduğunu bildirdi.
        
Daha sonra Vali Şentürk ve Rektör Varinli, iş adamı Bilal Şahin´i tebrik etti, inşaat çalışmalarına en kısa zamanda başlanacağı kaydedildi.
AA

Geri Dön