19 / 04 / 2024

Braas Uniterm System Box ile tasarruf imkanı!

Braas Uniterm System Box ile tasarruf imkanı!

Braas, son olarak geliştirdiği Unitherm System Box ürünü ile ısı yalıtım levhasını gerçek bir sisteme dönüştürüyor. Dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Braas; çatı yalıtımındaki yenilikçi çözümleriyle hem binanızı, hem çevrenizi, hem de



 

Yapılan araştırmalara göre, Türkiyede tüketilen toplam enerjinin yaklaşık 3te 1inin binalarda, çoğunlukla da ısıtma ve soğutma amaçlı kullanıldığı öngörülmektedir. Bu nedenle, yapının ısı kaybına olanak veren her yerinde, doğru ve teknik esaslara uygun bir ısı yalıtım malzemesi seçilmesi büyük önem taşımaktadır. Doğru seçimler ve bilgiye dayanan uygulamalar ile %50ye varan enerji tasarrufu sağlanabilmektedir.

Yapılardaki ısı transferinin çatılardan gerçekleşen kısmı, toplam ısı kaybının dörtte birine ulaşabilmektedir. Bu nedenle ısı yalıtım performansını artırmada, çatılarda yapılan doğru ısı yalıtım uygulamaları son derece önemlidir. Çatılarda ısı yalıtımı konusunu öncelik olarak belirleyen ve bu konuda yenilikçi çözümleri ile dikkat çeken Braas; geliştirdiği çatı mantolama sistemleri ile ısı köprüleri oluşmasını önlüyor ve böylece çatıların ısı yalıtım performansını artırıyor. Enerji verimliliği artan çatılar sayesinde, ısıtma ve soğutma için harcanan bütçeler azalıyor ve çatı katları keyifli ve konforlu bir yaşam alanına dönüştürülüyor.

Bu amaçla akılcı çözümler sunmaya devam eden Braas, son olarak geliştirdiği Unitherm System Box ürünü ile ısı yalıtım levhasını gerçek bir sisteme dönüştürüyor. Unitherm System Box, üzerine entegre edilmiş dikey latası ve pakete dahil edilmiş yatay lataları ile kiremit montajı ve havalandırma kesiti oluşturmak için gerekli ahşap materyal kullanımını en aza indiriyor. Böylece imalatta sürat, kalite ve tedarikte büyük kolaylık sağlıyor. Ürün, özel geliştirilmiş zırhlı yüzeyi sayesinde neme ve suya karşı maksimum direnç gösteriyor, yarattığı optimal alan sayesinde çatı örtüsü altında etkin bir havalandırma sağlıyor. 350 kPa basma mukavemeti ile çatılardan gelebilecek tüm yüklere en iyi şekilde direnç gösterebiliyor. Üzerine kolayca uygulanabilen özel reflektif su yalıtım örtüsü ile birlikte kullanıldığında tasarruf oranı en üst düzeye çıkarılabiliyor.

Özgün tasarımı ile çatılardaki ısı yalıtımı konusuna yepyeni bir bakış açısı getiren Unitherm System Box ile uygulamalar artık daha kolay, evler artık daha konforlu!


Braas Çatı Sistemleri Hakkında

Merkezi Almanyada bulunan dünyanın en büyük kiremit ve çatı sistemleri üreticisi Monier Grup, 33 ülkede 130 üretim tesisi ve 9.000 çalışanı ile sektöründe pazar lideri olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiyede Braas markası ile 1998den beri üretim gerçekleştiren firmanın 36.000 m2 alan üzerine kurulu Gebze tesisleri; tam otomasyonlu uygulama teknolojisi ile dünyanın en büyük kiremit üretim fabrikalarından biri olma özelliğine sahip.

Tasarım ürünleri ile yepyeni bir çatı sistemi anlayışını hayata geçiren Braas; geniş ürün yelpazesinin yanı sıra danışmanlık ve mühendislik hizmetlerini de en yüksek kalite ile müşterilerine sunuyor.

 


Geri Dön