27 / 04 / 2024

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Birçok dizinin çekildiği yalılar dizi izleyicileri için de merak konusu oluyor. İzleyicileri ekrana kilitleyen diziler bakın hangi yalılarda çekildi...



 

Ekranda izlenme rekorları kıran efsane dizilerin oyuncuları kadar dizinin çekildiği semtler, konak ya da yalılar da merak konusu oluyor. Dizilerin çekildiği semtler ziyaretçi akınına uğrarken, semt sakinleri de bu merakı kazanca çeviriyor.

Öyle ki internette ya da emlakçılarda verilen ilanlarda bile pazarlama yöntemi olarak dizilerin ismini vererek çekildiği yere yakın gibi ifadeler yer alıyor. İşte İzleyicileri ekrana kilitleyen efsane dizilerin çekildiği yalılar...

1-Aşk-ı Memnu 

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Türk edebiyatının en önemli yazarlarından biri olan Halid Ziya Uşaklıgil’in Aşk-ı Memnu romanından uyarlanan ve romanla aynı adı taşıyan Aşk-ı Memnu'nun çekildiği yalı Sarıyer'de yer alıyor. 10 odası bulunan yalı, Rahmi Koç'a ait. Koç ailesinin yalıyı çekim için aylığı 6 bin dolara kiraladığı belirtiliyor. 

2-Binbir Gece

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

“Binbir Gece” dizisinin çekildiği Ferik Ahmet Afif Paşa Yalısı İstinye-Yeniköy yolu üzerinde bulunuyor. Yalı'nın ilk sahibi Koca Reşit Paşa’nın kızı Ferendiz Hanım. Yalıya adını veren ikinci sahibi ise Refia Sultan’ın kocası Ferik Ahmet Afif Paşa. Afif Paşa yalıyı yıktırarak mimar Alexandre Valluary’ye bugünkü binayı yaptırınca yalı onun adıyla anılmış. Sonraki sahiplerinin elinde harabeye dönen yalıyı 1986’da Kemal Uzan almış ve yalıyı ciddi bir restorasyondan geçirmiş.  Yalı “Binbir Gece” dizisinde Onur ile Şehrazat’ın evi olarak kullanıldı. Yalının 21 odası ve dört seyir kulesi var.

3-Dudaktan Kalbe

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Dudaktan Kalbe dizisi Sarıyer’deki bir yalıda çekildi. Dört katlı olan yalı yaklaşık 160 yaşında. Çevrede dizideki adıyla “Saip Paşa’nın Yalısı” olarak tanınıyor. Yalı, bir dizi için ilk kez kiralandı.

4-Kara Para Aşk

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek’in başrollerinde oynadığı Kara Para Aşk dizisi Feryal Gülman'ın Bebek’teki yalısında çekildi. Gülman Bebek'teki yalısını şimdi de aylık 50 bin Euro'ya Fransız bir yapımcıya kiralıyor.

5-Paramparça

Bu dizilerde başrolde yalılar var!

Erkan Petekkaya ve Nurgül Yeşilçay’ın başrolleri paylaştığı Paramparça dizisi Kandilli‘deki Edip Efendi Yalısı'nda çekildi. Boğazın en ihtişamlı yalılarından biri olan  Yalının şuanki sahibi Ebru Mengenecioğlu. Yalıda Osmanlı evlerinin bir özelliği olarak haremlik ve selamlık olarak 2 bölüm var.

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön