20 / 04 / 2024

Buca'da kent planlaması halkla birlikte yapılıyor!

Buca'da kent planlaması halkla birlikte yapılıyor!

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri de katıldı...



Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mimarlar, mühendisler, Bucalı esnaf ve vatandaşlar katıldı. 


Buca için 2007 yılında başlayan Sit Alanları Koruma Amaçlı İmar Planında yapılan yenilemelerle ilgili olarak düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık yaptı. Işık,  9 yıldır süren, Buca'nın tarihi dokusunu ve geleceğini çizecek bu planın hayata geçmesi Buca'ya nefes aldıracaktır" diye konuştu. 



HaberTürk Egeli



Haber  İzmir  9 Eylül gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Buca Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde kent planlamasında da vatandaşları sürece dahil etti. Hazırlanan Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı, sivil toplum örgütleri, mimarlar ve vatandaşların katıldığı toplantıyla ele alındı. Buca'nın tarihi dokusuna, mimarisine ve imar düzenlemelerine yön verecek taslak için öneriler dile getirildi. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, "Koruma amaçlı imar planlarının gerçekleştirileceği yerlerde o yörenin insanlarıyla istişare yapıp bilgilendirilme yapıldıktan sonra gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. 9 yıldır süren, Buca'nın tarihi dokusunu ve geleceğini çizecek bu planın hayata geçmesi Buca'ya nefes aldıracaktır" dedi. 


İzmir 9 Eylül 


Haber, Haber Ekspres'te şu şekilde yer aldı


Buca'nın tarihi dokusuna, mimarisine ve imar düzenlemelerine yön verecek Plan Taslağı'nın oluşturulmasında tüm çevrelerin görüşlerine başvuran Buca Belediyesi, Kentsel Tasarım Rehberi de oluşturarak tarihi yapıların balkonundan bacasına, çevre düzenlemelerinden sokak mobilyalarına kadar nasıl düzenlenebileceğini model ve ölçüleriyle ortaya koydu. 

Buca Belediyesi, Buca Kentsel SİT Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Buca Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra Buca Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mimarlar, mühendisler, Bucalı esnaf ve vatandaşlar katıldı. 

Buca için 2007 yılında başlayan SİT Alanları Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yapılan yenilemelerle ilgili olarak bilgi vermek ve bu konuda Buca halkının görüşünü almak üzere düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık yaptı.

Işık, "Koruma amaçlı imar planlarının gerçekleştirileceği yerlerde o yörenin insanlarıyla istişare yapıp bilgilendirilme yapıldıktan sonra gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz. 9 yıldır süren, Buca'nın tarihi dokusunu ve geleceğini çizecek bu planın hayata geçmesi Buca'ya nefes aldıracaktır" dedi. 

Planın bu yaz sonu yürürlüğe girmesi bekleniyor Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, koruma amaçlı imar planı müellifi şehir plancıları Necati Uyar ve Hüseyin Yeldiren ile restorasyon uzmanı yüksek mimar Fatma Eren, plan hakkında bilgi verdi. 

Buca'da 40 hektar alan üzerinde hazırlanan Kentsel SİT Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı'nın, tarihsel ve kültürel özelliklerin yaşatılarak korunması amacını güttüğünü söyleyen yetkililer, katılımcıların sorularını yanıtladı, önerilerini dinledi. 

2007 yılından beri üzerinde çalışılan Kentsel SİT Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nın, son düzenlemelerinin ardından bu yaz sonu yürürlüğe girmesi bekleniyor. 


Haber Ekspres


Geri Dön