27 / 04 / 2024

Bugün milyonlarca dolarlık dev yatırımlar hizmete açılacak

Bugün milyonlarca dolarlık dev yatırımlar hizmete açılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te perakende, turizm, eğitim ve belediyecilik alanında yapımı tamamlanan milyonlarca dolarlık büyük yatırımları törenle hizmete açacak



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Gaziantep'te 160 milyon dolarlık Sanko Park Alışveriş Merkezi, 33 milyon avroluk Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center, 10,2 milyon avroluk Harikalar Diyarı Parkı ve 10 trilyon lira yatırım yapılan Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu'nun açılışını yapacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te perakende, turizm, eğitim ve belediyecilik alanında yapımı tamamlanan milyonlarca dolarlık büyük yatırımları törenle hizmete açacak. Güneydoğu'nun parlayan yıldızı Gaziantep'te işadamları, krize rağmen peş peşe yatırımlarını sürdürüyor. Yatırımlar sayesinde binlerce kişiye iş imkanı oluşturulurken bölgenin kalkınmasına da katkı sağlanıyor. Başbakan Erdoğan, bugün AK Parti İl Kongresi'ne katıldıktan sonra dört büyük yatırımın, "160 milyon dolarlık Sanko Park Alışveriş Merkezi, 33 milyon avroluk Dedeman Gaziantep Hotel&Convention Center, 10,2 milyon avroluk Harikalar Diyarı Parkı ve 10 trilyon lira yatırım yapılan Naci Topçuoğlu MYO"nun resmi açılışını yapacak. 4 yatırımla yaklaşık bin kişiye iş olanağı sağlandığı belirtildi.

SANKO İLKLERE İMZA ATIYOR

Sanko Holding ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım AŞ tarafından 160 milyon dolara yapımı gerçekleştirilen Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin, Güneydoğu Anadolu'nun en büyük alışveriş merkezi özelliğine sahip olduğu belirtildi. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, ulusal ve uluslararası büyük markaların yer aldığı Sanko Park'ın kent ekonomisine ve istihdamına canlılık getirdiğini söyledi. Gaziantep'te gösteren Gülsan Holding de, Organize Sanayi Bölgesi'ne yaptırdığı Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu (MYO) ile Türkiye'de bir ilke imza attı. 1840 öğrenci kapasiteli ve 32 derslikli okul, Türkiye'de organize sanayi bölgesi içerisinde kurulan ilk meslek yüksek okulu olması nedeniyle büyük önem taşıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, tematik park Harikalar Diyarı'na ise arsa hariç toplam 10 milyon 146 bin avro harcandığı kaydedildi.

Küresel krizin aşılmasında vatandaşın katkısı büyük

Başbakan Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, Türkiye'nin, bugün konumu ve istikrarıyla kritik haritanın en önemli adresi haline geldiğini belirterek, "Doğalgazın Türkiye-Bulgaristan-Romanya ve Macaristan üzerinden Avusturya'ya taşınmasını öngören Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'ne ilişkin çalışmalar hızla devam ediyor. Hattının yapımına ilişkin anlaşmayı, ilgili ülkelerle birlikte inşallah haziranda imzalayacağız.

Beklentimiz, bu hattın da 2012'de yıllık 31 milyar metreküp kapasite ile faaliyete geçmesidir" dedi. Başbakan ayrıca krizle mücadelede sadece ekonomi yönetiminin değil, özel sektörün dirayetli duruşunun önemli katkıları olduğunu belirterek, "Aynı şekilde vatandaşlarımızın güven ve istikrarı koruma yönündeki bilinçli ve soğukkanlı yaklaşımları da çok önemlidir" dedi.
Yenişafak


Geri Dön