19 / 04 / 2024

Burdur'un eski adliye binası yıkılacak!

Burdur'un eski adliye binası yıkılacak!

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik önceki gün yaptığı yazılı açıklamalarda; Burdur için birbiri ardına yatırım müjdelerini sıraladı.



Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik yazılı bir açıklama yaparak Burdur il merkezinde bulunan eski Adliye Sarayı’nın yıkılacağını ve şehir merkezine yeşil bir alan kazandırılacağını bildirdi. Milletvekili Özçelik  açıklamasında Burdur’a yapılan ve faaliyete geçen yeni Adliye Sarayı’nın ardından eski Adliye Sarayı’nın nasıl değerlendirileceği konusunda Başsavcılık ve Belediye Başkanlığı ile görüşmelerin yapıldığını hatırlattı.


Özçelik, “Eski Adliye Binası yapılan görüşmelerin ardından binanın yeri ile mülkiyeti Belediye’ye ait yeni Adliye Sarayı yanında bulunan arsanın takas işlemleri yapılmıştır. Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda da eski Adliye Sarayı’nın yıkılması konusunda görüş birliğine varılarak onay alınmıştır. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ortak bir karar alınarak eski Adliye Sarayı’nın yıkılarak yerine yeşil alan olarak değerlendirilmesi, bu sayede de şehir merkezine yeni bir meydan ve yeşil alan kazandırılması konusunda proje çalışmaları yapılması uygun görülmüştür” dedi.


Özçelik açıklamasının devamında ise;  “Belediye’nin bu alanın altına Kapalı Otopark Projesi de gündemdedir. Bu projede trafiği azaltma açısından önem arz etmektedir. Eski Adliye Sarayı’nın yıkımı konusunda resmi prosedür başlamış gerekli belgelerin tamamlanmasının ardından yıkım çalışmaları yapılacaktır. Bu konuda başta Burdur Valimiz  olmak üzere Başsavcımıza ve Belediye Başkanımıza destek ve katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım. Yapılacak çalışmaların Burdur’umuza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.



Burdur Yenigün


Geri Dön