28 / 03 / 2024

Burhaniye Devlet Hastanesi yeni binasında hizmete başladı!

Burhaniye Devlet Hastanesi yeni binasında hizmete başladı!

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi yeni binasında hizmet vermeye başladı. Acil servisi hizmete giren hastanenin yeni binasında poliklinikler bugün açılacak.



Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Çanakkale-İzmir karayolu üzerinde hizmete giren yeni devlet hastanesi günlük bin 800 ile 2 bin hastaya hizmet vercek. 

Taşınma işlemi sırasında hastane çalışanları ile birlikte bizzat çalıştıklarını aktaran Başhekim Uzman Dr.Yalçın Vurulalmaz, modern bir hizmet binasına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belittti.

Yeni binada hizmete başladıklarını belirten Vurupalmaz, “Hastanemizde 46 iki kişilik, 16 tek kişilik, 6 mahkûm yatağı ve ilk etapta 17 yoğun bakım, 4 yeni doğan yoğun bakım, 10 acil müdahale. 10 fizik tedavi, 16 diyaliz yatağı yer almaktadır. Hastanemizde 4 ameliyat salonu, 25 poliklinik, 2 acil muayene odası, yer almakta, 24 uzman doktor, 14 pratisyen hekim, 192 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 360 personelle 30 bin 77 metre kare kapalı alanda, günde ortalama bin 800-2 bin hastaya hizmet vermeyi planlıyoruz. Hastane ekibimize son bir yıl içinde 2 ortopedi, 2 kulak boğaz burun, 1 kadın doğum, 1 göz, 1 dahiliye, 1 nöroloji ve  1 kardiyoloji uzmanı  katıldı. Hastanemizde, birçok ameliyat ve tıbbi girişim yapılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde Şehir Hastanesinde bulunan MR cihazının alınması sözü alınmıştır. Hastanemize Çanakkale ve  İzmir  gibi illerin ilçelerinden de hasta gelmektedir” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön