19 / 04 / 2024

Bursa Atatürk Stadı yeni çehresiyle görücüye çıktı!

Bursa Atatürk Stadı yeni çehresiyle görücüye çıktı!

Yenilenen Bursa Atatürk Stadı, yeni çehresiyle ilk kez görücüye çıktı



1930 yılında 300 kişilik tribünü ile hizmete açılan stadın yenilenen yüzü göz kamaştırdı. 5 milyon TL´ye UEFA kriterlerine uygun hale getirilmek için yenilenen Atatürk Stadı, maç öncesi düzenlenen törenle 80 yıl sonra yeni yüzüyle yeniden hizmete açıldı. Yaklaşık üç ayda hızlı bir şekilde yenilenen stadyum ligin başlamasına bir hafta kala tamamlandı. Yedi iş makinesi, 80 kamyon ve 180 işçinin 24 saat aralıksız çalışması sonucu lig maçlarına yetiştirilen stadın zemini yaklaşık 3 metre aşağıya çekildi. Stadyumun kapasitesi ise yaklaşık 7 bin 200 kişi arttırılarak 25 bin 200´e ulaştı.

* Bursaspor 92 gün sonra Spor Toto Süper Ligi 2010-11 sezonunun ilk hafta maçında taraftarıyla kendi sahasında buluştu. Taraftarlar takımlarını desteklemek için erken saatlerde kapılarda kuyruk oluşturdu.

* Ramazan dolayısıyla çok sayıda taraftar, stada ellerinde yiyecekleriyle birlikte geldi. Oruçlu olan taraftarlar iftar-larını tribünlerde yaparken, bazı taraftarlar da stat çevresinde bulunan seyyar satıcılar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Taraftarların bir kısmı iftar nedeniyle, maç başladıktan sonra stada girdi.

* Bursaspor´un geçtiğimiz yıl şampiyon olan kadrosunda yer alan Veli Acar, yeni takımı Konyaspor ile ilk kez eski takımı Bursaspor karşısında forma giydi. Yeşil-beyazlı futbolcular maç öncesi Veli ile sohbet ederek hasret giderirken, taraftarlar da tecrübeli futbolcuyu alkışlayarak vefa örneği gösterdiler.

* Bursaspor´un genç yıldızı Sercan Yıldırım kulübeye abone oldu. Süper Kupa maçında ilk 11´de forma şansı bulamayan genç futbolcu, ligin ilk haftasında Konyaspor maçına da yedek kulübesinde çıktı. Ancak Sercan, arka adelesinde gerilme olan Turgay Bahadır´ın yerine 17. dakikada oyuna dahil oldu.

* Bursaspor´un son transferlerinden Milan Stepanov da ilk on birde yerini buldu. Sırp stoper, ilk resmi müsabakasına Konyaspor karşılaşması ile çıktı.

* Avusturya´da düzenlenen turnuvada şampiyon olan Bursaspor U-13 takımı şampiyonluk kupasını taraftarlar önünde yeniden kaldırdı. Küçük şampiyonlara kupasını Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı verdi.
Radikal


Geri Dön