18 / 04 / 2024

Bursa Atatürk Stadyumu'nun yerine meydan yapılacak!

Bursa Atatürk Stadyumu'nun yerine meydan yapılacak!

Atatürk Stadyumu ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nin tanıtıldığı basın toplantısı gerçekleştirildi. Recep Altepe, Timsah Arena'nın tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadyumu'nun yerine özellikli bir meydan kazandırılacağını söyledi...



Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Timsah Arena'nın tamamlanmasının ardından mevcut Atatürk Stadyumu'nun yerine özellikli bir meydan kazandırılacağını söyledi.
Atatürk Stadyumu ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi'nin tanıtıldığı basın toplantısı, Dobruca Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi'nin kente değer katan eserler kazandırdığını belirterek, yeni stadyumun tamamlanma aşamasına gelişinin ardından gözlerin Atatürk Stadyumu'na çevrildiğini belirtti.
Mevcut stadın geleceği ile vatandaşların akıllarında soru işareti bırakmamak amacıyla meydan projesini kamuoyuna açıklayan Başkan Altepe, "Bursa, kentin kalbinde çok önemli bir alana sahip, burayı meydan yaparak değerlendirelim istiyoruz. Ben kendime dükkan yapmıyorum, Bursa'ya meydan kazandırıyoruz" dedi. Bursa'nın en önemli eksiğinin bir meydan olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Bursa'da meydan olarak kullanılan Stadyumu nun yeri meydan olabilecek meydanlar genelde kavşaklar. Bu alanlar da artık trafik yoğunluğundan ve alan darlığından kullanılmaz hale geldi.
Şu an elimizde miting alanı olarak görünen Şehreküstü, Gökdere ve Kent Meydanı 'nda kavşak olması ve tramvayın geçmesi nedeniyle meydan sıkıntısı oluşuyor. Onun için Bursa Atatürk tek yer. Ote yandan Merinos Parkı da miting alanı olarak kullanılsın dedik ama o da sürekli olacak bir şey değil. Atatürk Stadı'nm yerinde yapılması planlanan bu meydan, 12 bin metrekarelik Şehreküstü Meydanı'nin yaklaşık 4 katı, 10 bin metrekarelik Gökdere Meydanı'nm da 5 katı büyüklüğünde olacak" şeklinde konuştu. Başkan Altepe, stadyum kaldırıldıktan sonra oluşacak alanın, şelale bölgesiyle birlikte yaklaşık 100 bin metrekarelik bir alana ulaşacağını da sözlerine ekledi.
OTOPARK SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK
440 bin metrekarelik Kültiirpark'ın yanında yer alacak bu alanın en iyi şekilde değerlendirilmesini istediğini vurgulayan Başkan Altepe, "Bu alan, herkesin toplanabileceği, konserlerin, mitinglerin, törenlerin yapılabileceği bir alan olacak. Bu proje üzerinde arkadaşlarımız 5 yıldır çalışıyorlar. İlerleyen zamanlarda spor salonunun ardından lisenin de kaldırılmasıyla lisenin bulunduğu alana büyük bir müze yapılmasını planlıyoruz. Bu alan ticari olarak kullanılmayacak" dedi.
Başkan Altepe Kültürpark'ta otopark çalışmalarının durduğunu ve meydanın altına yapılacak otoparkla, bölgenin otopark ihtiyacını da karşılayacağını sözlerine ekledi.

Bursa Kent

Geri Dön