28 / 03 / 2024

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi 28 Aralık’ta açılıyor!

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi 28 Aralık’ta açılıyor!

Bursa Büyük şehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’ nin yeni binası, 28 Aralık 2013 Cumartesi günü, ‘Bilimin Sultanları’ adlı özel sergiyle açılıyor...




Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin yeni binası, 28 Aralık Cumartesi günü, ‘Bilimin Sultanları’ adlı özel sergiyle açılıyor.


BUTTİM TÜYAP Fuar Alanı’nın yanında yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi, açılış için gün sayıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin koordinasyon çalışmalarını yürüten Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan’dan açılış hazırlıklarıyla ilgili detaylı bilgiler aldı. Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin bu dönem kente kazandırılan en önemli anıtsal yapılardan biri olduğunu belirterek, merkezin Bursa’nın yanı sıra Türkiye’nin tüm kentlerine hizmet vereceğini söyledi. Gençlerin bilgilerinin uygulamadaki örneklerini merkezde görebileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’da Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin eğitimiyle ilgili tüm konulara destek veriyoruz. Bilim ve Teknoloji Merkezi de öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilecekleri önemli bir merkez olacak. Uluslararası çapta ziyaret edilebilecek olan mekan bir eğitim merkezi olarak da hizmet verecek." diye konuştu.


Başkan Altepe, Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla hayata geçirilen projede sona gelindiğini belirterek, “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin açılışını 28 Aralık’ta yapacağız. İlk İslam alimlerinin buluşlarından oluşan ‘Bilimin Sultanları’ adlı önemli bir sergiyi de burada açacağız. Sergi 6 ay boyunca burada ziyaret edilebilecek. Bilim ve Teknoloji Merkezi’ne ait 250’yi aşkın deney düzeneği de buraya yerleştirildi. Bursa, Avrupa’da dahi olmayan önemli bir bilim ve teknoloji merkezine kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi Türkiye’ye örnek bir çalışmayı daha gerçekleştirdi" dedi.


Zaman zaman farklı sergilerin de merkezde yer alacağını söyleyen Altepe, ‘Bilimin Sultanları’ sergisinin hazırlıklarını ve fen bilimleri deney düzeneklerini ilgiyle inceledi.


Zaman Gazetesi


Geri Dön