25 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, genelge kapsamında iş yerlerini kapatan esnafa yönelik, gıda yardımı, belediye alacaklarının ertelenmesi, kira muafiyeti, esnafa ait mesken su faturalarında yüzde 50 indirim gibi pek çok uygulamayı hayata geçirdiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, esnafa rahat bir nefes aldırabilmek için farklı uygulamaları devreye sokan Bursa Büyükşehir Belediyesinin, işyerlerini kapatmayan ancak süreçten olumsuz etkilenen esnafla vatandaş arasında iletişim köprüsü kurmak için"www.esnaf.bursa.bel.tr" adresli internet sitesini hizmete girdiği belirtildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden esnafa kira desteği!

Yapılan açıklamada değerlendirmeleri yer alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dünya devi olarak bilinen gelişmiş ülkelerin bile pandemi nedeniyle çok zor durumlara düştüğünü, Türkiye'de ise yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla sürecin en az hasarla atlatılmaya çalışıldığını bildirdi.

Bu süreçte gerek işyerlerini kapatmak zorunda kalan, gerekse de çalışma saatlerine sınırlama getirilen esnafa destek olmak amacıyla ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Alinur Aktaş, "Ancak şu unutulmamalı, biz esnafımızı tek çatı altında topladık. Asıl iş bundan sonra halkımızda. Vatandaşlarımız da bu siteye girip, kendi mahallesi, kendi semtindeki küçük esnaftan alışveriş yaparak onlara destek olmalı. Bu süreci ancak birlikte aşabileceğimiz unutulmamalı." dedi.

 

Esnafa kira desteğinde vergi karışıklığı!


Geri Dön