19 / 04 / 2024

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.



 


Bursa İnegöl ilçe merkezinde yer alan Beylik Hanı, 2013 yılının Ekim ayında çıkan yangında tamamen küle dönmüştü. Sadece doğu ve batı beden duvarları ayakta kalan tarihi hanın restorasyonunu da Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlenmişti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, toplam 47 işyerinin zarar gördüğü yangının ardından İnegöl Belediyesi ve İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir yardım fonu oluşturularak toplanan 232 bin TL ile esnafın yaraları sarıldı.

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi de restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlatmıştı. Kanuni Sultan Süleyman döneminde yaşayan devlet adamlarından Cafer Paşa tarafından 1550’li yıllarda inşa ettirilen ve Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün Osmanlı arşivinde bulunan belgeye göre 1800’lü yıllarda tadilat gördüğü belirlenen tarihi han, ilk günkü ihtişamlı görüntüsüyle yeniden hizmete açıldı. 

 

Bursa İnegöl'deki en önemli tarihi yapılardan olan hanın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, İTSO Başkanı Metin Anıl da katıldı.


 


Geri Dön