26 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'deki kaçak çatı katı yıkıldı!

Bursa Osmangazi'deki kaçak çatı katı yıkıldı!

Kaçak yapıyla mücadeleye hız kesmenden devam eden Osmangazi Belediyesi, Dikkaldırım Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın üstüne yapılan kaçak çatı katını yıktı.



İlçedeki kaçak yapıları bir bir yıkan Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşmaya yönelik mücadelesine devam ediyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Dikkaldırım Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın en üst katında bulunan dairenin sahibi, evini dubleks daireye döndürmek için çatı bölümüne kaçak bir kat daha inşa etti. Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yasal işlemlerinin tamamlanmasından sonra hakkında yıkım kararı alınan ruhsatsız çatı katının olduğu binanın önüne gitti. Belediye ekipleri, kaçak kata için ev sahibinden kapıyı açmasını istedi. Ev sahibinin kapıyı açmakta direnmesi üzerine ekipler, yan apartmanın terasından kaçak katın olduğu çatıya geçiş yaptı. Balyoz ve kazma ile kaçak kat yıkıldı ve bina ruhsata uygun duruma getirildi.

Belediye yetkilileri, vatandaşları ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya yönelmemeleri konusunda sık sık uyarırken, kaçağa asla izin vermeyeceklerini de sözlerine ekledi.


Geri Dön