23 / 04 / 2024

Bursa Osmangazi'deki Tarihi Şadırvanlı Han yükseliyor!

Bursa Osmangazi'deki Tarihi Şadırvanlı Han yükseliyor!

İlçedeki çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi’nin Kayhan Mahallesi’nde yeniden ayağa kaldırdığı tarihi Şadırvanlı Han’daki rekonstrüksiyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.



600 yıllık geçmişi ile Bursa’nın en önemli çarşılarından biri olan Tarihi Kayhan Çarşısı’nın simgeleri arasında yer alan Şadırvanlı Han, Osmangazi Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla yeniden hayat buluyor. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre,  20. yüzyıl başlarına ait sivil mimarlık örneği yapının yeniden inşası için başlatılan rekonstrüksiyon çalışmaları sürüyor. 650 metrekare alan üzerine 2 katlı olarak hayata geçirilecek olan tarihi hanın zemin ve 1. kat ahşap karkas imalatları tamamlanırken, çatı imalatı sürüyor. Ayrıca binanın betonarme kısmındaki bölme duvarlar da örülüyor. Tamamlandığında sosyal ve kültürel amaçlı kullanılacak olan Şadırvanlı Han içerisinde dükkânların yanı sıra sergi ve toplantı salonları bulunacak.

Osmanlı’yı kuran şehir Bursa’da tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması adına önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Şadırvanlı Han’ın Tarihi Kayhan Çarşısı’na önemli bir değer katacağını belirtti. Dündar, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yapmış olduğumuz yatırımlarla Bursa’nın tarihi yönüyle ön plana çıkmasını sağladık. Tarihi bölgelerimizi adeta turizm merkezine dönüştürdük. Bursa’mızı tarihteki hüviyetine kavuşturuyoruz. Birçok sivil mimarlık örneği yapıyı ayağa kaldırdık. Bunlardan bir tanesi de Şadırvanlı Han olacak. Geçtiğimiz ay başlattığımız çalışmalar hızla devam ediyor. İnşallah, kısa süre içerisinde inşaat çalışmalarını tamamlayıp Tarihi Şadırvanlı Han’ı hizmete açacağız” diye konuştu.


Geri Dön