29 / 03 / 2024

Bursa Yıldırım'ın 3'te 1'i dönüşümle yenilenecek!

Bursa Yıldırım'ın 3'te 1'i dönüşümle yenilenecek!

Türkiye’de bir ilk olacak ve Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Şirinevler, Hacivat ve Çınarönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümün projeleri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından imzalandı




Yıldırım’ın yüzde 33’ünü kapsayan kentsel dönüşüm projesinde önemli bir adım daha atıldı. Türkiye’de bir ilk olacak ve Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Şirinevler, Hacivat ve Çınarönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümün projeleri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından imzalandı. Yıldırım Belediye Başkanlığı görevine talip olurken, insan ve şehir ölçeğinde vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek bir şehir vaat ettiklerini hatırlatan Başkan Edebali, bunu gerçekleştirmek için tüm hizmetlerinin doğru planlanması gerektiğinin altını çizdi. Doğru projeleri doğru zamanlama ile hayata geçirmek için ince eleyip sık dokuduklarını vurgulayan Başkan Edebali, “İlçemizin üçte birini kapsayan kentsel dönüşüm projesinde daha önce de Mevlana ve Ulus mahallelerindeki 14 hektarlık bölgenin tapusunu da alarak önemli bir konuyu çözmüştük. Artık planlama aşamasını geride bıraktık, sıra uygulamada” dedi.



‘GÜNLÜK DEĞİL ASIRLIK PLAN YAPIYORUZ’


 


Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığına ve bundan dolayı önceliğin güvenli konutlar olduğuna işaret eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde kentsel dönüşümü bölgesel değil bütüncül olarak hayata geçiriyoruz. Yıldırım’daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil bir zorunluluktur. Yeni bir kent inşa edeceğiz. Burada zor olan binaları yapmak değil, insanları mutlu edecek,  çağın gerekliliklerine uygun yaşam alanlarını planlamak. Bundan dolayı, planlama konusunda çok daha hassas davranıyoruz. Hedefimiz bu günü kurtarmak değil, güvenli, sağlıklı ve modern yaşam alanlarıyla Yıldırım’ın yarınlarını inşa etmek” diye konuştu.



Yıldırım Belediyesi



Haber Sabah Gazetesi'nde şöyl yer aldı



YILDIRIM Belediyesi'nin hazırladığı ve ilçenin üçte birini kapsayacak olan kentsel dönüşüm projeleri ile ilçenin kanayan yarası haline gelen çarpık yapılaşma sona eriyor. 


Yıldırım'm yüzde 33'ünü kapsayan kentsel dönüşüm projesinde önemli bir adım daha atıldı. Türkiye'de bir ilk olacak ve Mevlana, Ulus, Yavuzselim, Şirinevler, Hacivat ve Çmarönü mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümün B M projeleri Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali tarafından imzalandı. 

"HASSAS DAVRANIYORUM" 

Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına ve bundan dolayı önceliğin güvenli konutlar olduğuna işaret eden Yıldırım Belediye Başkam İsmail Hakkı Edebali, "İlçemizde kentsel dönüşümü bölgesel değil bütüncül olarak hayata geçiriyoruz. Yıldırım'daki kentsel dönüşüm projesi ihtiyaç değil bir zorunluluktur. Yeni bir kent inşa edeceğiz. Burada zor olan binaları yapmak değil, insanları mutlu edecek, çağın gerekliliklerine uygun yaşam alanlarını planlamak. Bundan dolayı, planlama konusunda çok daha hassas davranıyoruz. Hedefimiz bu günü kurtarmak değil, güvenli, sağlıklı ve modern yaşam alanlarıyla Yıldırım'm yarınlarını inşa etmektir." dedi. 


Sabah Bursa 



Geri Dön