19 / 04 / 2024

Bursa'da 17 ilçe için yatırım planları hazırlandı!

Bursa'da 17 ilçe için yatırım planları hazırlandı!

İnegöl’de STK temsilcileriyle bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 17 ilçe için plan ve proje hazırlıklarının tamamlandığını, peyderpey çalışmalara başladıklarını söyledi.




Başkan Altepe, İnegöl Belediyesi tarafından Angelacoma Otel’de organize edilen sivil toplum örgütleri bilgilendirme toplantısına katıldı. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın selamlama konuşmasının ardından Başkan Altepe, STK temsilcilerinin sorularına cevap vererek İnegöl için yapılması muhtemel çalışmaları anlattı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir’in ilçeler için yatırım potansiyeline ve Bursa için taşıdıkları heyecana değindi. Büyükşehir Yasası’yla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinin artış gösterdiğini, daha da önemlisi ilçelere direkt yatırım ve hizmet götürme hakkına kavuştuğunu vurgulayan Başkan Altepe, yeni dönemde bunu sonuna kadar kullanacaklarını söyledi. Konuşmasında Bursa için yaptıklarına değinen, kentin tarihi ve kültürel miras adına gerçekleştirdiği çalışmalarla UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girdiğini anlatan Başkan Altepe, Türkiye’nin ilk yerli tramvay aracını üreterek sanayide ciddi bir adım attıklarını vurguladı. Bursa’nın potansiyelini bildiklerini, güçlü yerel yönetimlerle güçlü Bursa’yı oluşturmak için kararlı olduklarını ifade eden Başkan Altepe, “Bursa neyi yapabilir, hangi yönleriyle öne çıkabilir, bunu gerçekleştirmek bizim işimiz. Bursa sahil kenti ama kimse Bursa’nın sahil kenti olduğunu bilmiyor. 715 kilometrekare sahili var ama Bursa sahil şehri mi? Hayır! Hiçbir yerde böyle bir şey yok. 47 noktada sıcak suyumuz var ama Bursa termal kenti mi? Hayır! İznik ise baştan sona hazine. Acilen UNESCO listesine girmesi gerekiyor. Bugüne kadar bunlar vardı ama hiçbiri gündeme gelmedi. Bunları kim gündeme getiriyor? Büyükşehir Belediyesi. İnşallah kentin avantaj ve fırsatlarını en iyi şekilde kullanarak, Bursa’yı yerel ve genel hak ettiği noktalara taşıyacağız” dedi.


İnegöl’de start verildi 

Başkan Altepe, ilçelerle ilgili taslak çalışmalarının seçimlerden 7-8 ay önceden hazırlandığını, plan ve proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. İnegöl için de çalışmalara başladıklarını, ilk olarak bölge alt yapısını yenileyeceklerini, ardından da içme ve yağmur suyu şebekelerini döşeyeceklerini belirten Başkan Altepe, sadece alt yapıyla değil tarım ve hayvancılık, sanayi ve turizm ile de İnegöl’ü Bursa’nın cazibe merkezlerinden biri haline getireceklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere hizmette tecrübeli olduğunu, Büyükşehir Yasası daha çıkmadan başta dağ bölgesi ilçeleri olmak üzere Bursa’nın dört bir yanına mevzuatlar çerçevesinde tüm desteklerin verildiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Bırakın dağ bölgelerini, bugün Mudanya ve Gemlik’e bakın. Mudanya’da mütareke binası ve Hasan Paşa Hamamı restore edildi. BUDO seferleriyle bölgenin ulaşılabilirlik potansiyeli arttı. Gemlik’e deniz uçağı konuldu. Çarşı ve Karsak dere ıslahları yapıldı. Alt yapı tamamen yenilendi. Paşa Konağı restore edilerek, meslek eğitim merkezi oldu. Tüm bunlar Büyükşehir desteğiyle oldu” diye konuştu. Büyükşehir’in deneyimli kadrolarıyla İnegöl için de çalıştığını, ilçeye yapacakları yatırım ve hizmetlerin taslak çalışmalarının hazır olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “İnşallah peyderpey yatırımlarımız hizmete alınacak. Acil işlerin startını verdik. Beylik Hanı’nın restorasyon işleri sürüyor. İçme suyuyla ilgili birkaç köyde çalışmalarımızı tamamladık. Sırasıyla alt yapı, içme ve yağmur suyu hattını yenileyeceğiz. Tarım va hayvancılık, sanayi ve turizm destekleriyle İnegöl inşallah hak ettiği noktaya ulaşacak. Mobilya için de düşüncelerimiz var. İlçe belediyesiyle birlikte inşallah her açıdan ciddi bir rahatlama için gece gündüz gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.


Mobilya vurgusu… 

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, güçlü bir Bursa için güçlü bir İnegöl hedefi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte mücadele edeceklerini söyledi. İnegöl’ün yeni dönemde Başkan Altepe’nin desteğiyle çok daha iyi ve nitelikli hizmetler alacağına inandığını belirten Aktaş, “Yapılacak çalışmalarda özellikle mobilya sektörüne özel önem vereceğiz. Çünkü mobilya İnegöl’ün her şeyi. Mobilya iyi olursa İnegöl iyi olur. Kasabı da iyi olur, bakkalı da iyi olur. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin itici gücüne ihtiyacımız var. İnşallah yakın zamanda hedeflediğimiz noktalara ulaşacağız” ifadelerini kullandı.


İnegölspor’a tesis müjdesi 

Başkan Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli ile birlikte belediye tarafından yapılan katlı otoparkı hizmete açtı. Daha sonra bölge esnafıyla bir araya gelerek, restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Beylik Hanı’nda incelemelerde bulundu. Temasları çerçevesinde İnegölspor tesislerine de uğrayan Başkan Altepe, tesislerin yenileme çalışmalarının da kısa süre sonra başlayacağı müjdesini verdi.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 


Geri Dön