18 / 04 / 2024

Bursa'da AVM inşaatları hızla devam edecek!

Bursa'da AVM inşaatları hızla devam edecek!

Bursa, yabancı yatırımcıların merkezi oldu. Birçok uluslararası markanın AVM inşa ettiği şehirde bugün 10'a yakın AVM hizmet veriyor. Uzmanlara göre yerli ve yabancı yatırımcılar için karlı bir şehir profili çizen Bursa'da AVM inşaatları hızla devam edece



Dünya, alışveriş merkezleriyle tanışmadan çok önce Osmanlı, Mısır çarşısı gibi birçok AVM'yi hayata geçirmişti. Pazar kelimesi zamanla alışveriş merkezi adını aldı. Osmanlı'ya başkentlik yapmış Bursa'da da modern mimarisiyle şehri yeni bir yaşam alanı haline getiren AVM'ler yer alıyor. Bursa'nın çehresini değiştiren bu yapılar, binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Bursa'nın hızlı gelişen ekonomisi nedeniyle birçok global marka da şehirde AVM yatırımlarına hız vermiş durumda. Bugün Bursa'da 8'den fazla AVM var. İstanbul ölçeğiyle karşılaştırıldığında daha karlı olduğu bilinen bu AVM'ler, yüksek doluluk oranları ve ziyaretçi sayılarıyla yatırımcılar için cazip fırsatlar sunuyor.

3 YILDIR HAYATIN TAM ORTASİNDA

Kent Meydanı AVM, 3 yıldır kentin tam kalbinde yer alan bir alışveriş merkezi. 6 bin 500 metrekare açık alan, 72 bin 774 metrekare kapalı alana sahip. Açıldığı günden itibaren buluşma noktası haline gelen alışveriş merkezi, yaptığı etkinliklerle farklık yaratıyor. Bünyesinde konumlandırdığı hizmet alanlarının kaliteden ödün vermeden çalışmalarını sürdürmeleri Kent Meydanı AVM'yi bir buluşma noktası haline getiriyor.

Aylık ortalama 950 bin ziyaretçi sayısı ile her geçen gün performansı artıyor. Bünyesinde yerli ve yabancı olmak üzere 100 mağaza bulunduruyor. Bursa'da ilk kez yapılan stil seminerleri ve stil koçluğu ile adından sıkça söz ettiren Kent Meydanı AVM, ayrıca yer aldığı sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. 2010 yılında hayata geçirilen Bursa'nın ilk sadakat kartıyla da birçok kişinin beğenisini kazanmış durumda. şžu an 25 bin kart sahibi, alışverişlerinde Kent Meydanı AVM'yi tercih ediyor ve birçok hediye kazanıyor.

BURSALILARIN BULUşžMA NOKTASI ZAFER PLAZA

Zafer Plaza, Bursa'nın en çok bilinen yerlerinden biri. Yerin altından birbirine bağlanan üç binadan oluşan, bölgenin tarihi dokusunu bozmadan inşa edilen bu modern AVM, kent merkezinde buluşma noktası olmuş durumda. Torunlar şžirketler Grubu'nun Bursa'daki ilk yatırımı olan AVM, ayrıca Bursa'nın ilk alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğine de sahip. Zafer Plaza AVM, spor ve estetik merkezinden kuaföre, tekstilden elektroniğe, çocuk eğlence alanlarından sinemaya, kuru temizlemeden bebek bakım odalarına, yeme içme alanlarından bankaya kadar birçok hizmeti aynı çatı altında ziyaretçilerine sunan bir yaşam merkezi konumunda. 120 mağazası, bin 200 personeli ve 150 kişilik yönetim kadrosuyla hizmet veriyor. Torunlar şžirketler Gurubu'nun bir yatırımı olan Zafer Plaza, kaynaklarını etkin kullanan, rekabete açık, pazarda söz sahibi, uzman yönetim kadrosu ile de 12 yıldır Bursalılara hizmet veriyor. Yıllık 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Zafer Plaza, Bursa'da ilk olmanın vermiş olduğu sorumlulukla ziyaretçilerine daima iyiyi sunma azmiyle çalışıyor. şžehrin merkezinde olma özelliğiyle ulaşım kolaylığı sağlayan AVM, Bursa'nın vazgeçilmezlerinden biri olmuş durumda.

BURSA'NIN ÖNDE GELEN AVM'LERİ

AS MERKEZ: Bursa'da alışveriş ve yaşam merkezi olarak hizmet veren As Merkez, farklı mimarisiyle dikkat çekiyor. Bünyesinde bulunan 77 seçkin mağaza, her türlü zevk ve ihtiyaca alışveriş kalitesiyle cevap veriyor. Mevcut yapıdaki çok katlı mağaza anlayışı ise ürün portföyü açısından çeşitlilik yaratıyor. AVM toplam 46 bin 228 metrekare alan üzerinde yer alıyor.

KORUPARK ALIşžVERİşž MERKEZİ: Torunlar şžirketler Grubu'nun Bursa'da Zafer Plaza ve Antalya Deepo Outlet Center'dan sonra 2007'de açılışı yapılan bu alışveriş merkezi, etkileyici bir büyüklük ve mağaza karmasıyla çevre illere de hitap ediyor. Mimari projesini Tago Mimarlık'ın yaptığı Korupark Alışveriş Merkezi, 169 bin metrekare toplam inşaat alanı 74 bin 580 metrekare kiralanabilir alanı ile 196 seçkin ulusal ve uluslararası markaya ev sahipliği yapıyor.

MERİDYEN ALIşžVERİşž MERKEZİ: 1999 yılından bu yana 7 bin metrekarelik bir alanda hizmet veren AVM, modern bir halk pazarı olarak tüketicilere ulaşıyor. Ünlü caddede yer alan alışveriş merkezi, günde ortalama 20 bin, bayram ve hafta sonları da 100 * bin ziyaretçi ağırlıyor. Meridyen AVM 120 esnaftan oluşan alışveriş merkezi 40 civarında mağazası, kafeteryası, marketi ve 500'ün üzerinde çalışanıyla hizmet veriyor.

REAL ALIşžVERİşž MERKEZİ: Avrupa'nın en büyük perakende şirketlerinden Metro Group bünyesinde bulunan Real-Hipermarketler zinciri, dünyanın farklı noktalarına aynı hizmet kalitesini taşıma ilkesiyle, Almanya, Polonya, Rusya, Romanya, Ukrayna ve Türkiye'de hizmet veriyor. Real, yeni yatırımlarla istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
Global Bursa/Capital


Geri Dön