18 / 04 / 2024

Bursa'da kentsel dönüşümün ikinci büyük adımı atıldı!

Bursa'da kentsel dönüşümün ikinci büyük adımı atıldı!

'Yeni Yıldırım' hedefi için büyük önem taşıyan ikinci büyük adım 75.yıl Mahallesi'nde atıldı.Yıldırım Belediyesi, 8 bin 800 metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temelini attı.




'Yeni Yıldırım' hedefi için büyük önem taşıyan kentsel dönüşümün ikinci büyük adımı 75. Yıl Mahallesi'nde atıldı. Yıldırıma yeni bir vizyon kazandırmak için çalışmalarına devam eden Yıldırım Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi'nde 8 bin 800 metrekare alanı kapsayan kentsel dönüşüm projesinin temelini attı. Reform Grup tarafından yapılacak olan Jenga Rezidans Projesinin yıkım ve temel atma törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra AK Parti 22'inci Dönem Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Kosova Gilan Belediye Başkanı Lütfi Hazki ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Başkan Edebali, "Kentsel dönüşüm, risk teşkil eden ve kent estetiğini bozan her bina için geçerlidir. Bir bölgeyi kalkındırmak için gereklidir. Bu amaçlarla hemşerilerimizi daha iyi şartlarda yaşaması için her bölgeyi yapışma uygun olarak yeniden dizayn edeceğiz" şeklinde konuştu. Yıldırımlıların güvenli konutlarda yaşama hakkının olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, deprem ve diğer afetlere hazırlıklı olmak gerektiğini dile getirdi. 


75. Yıl Mahallesi'nde temeli atılan projenin Yıldırım'ın yüz akı olacak bir proje olduğunu vurgulayan Başkan Edebali,"Proje, tasarımı ve mimari kalitesi itibariyle ilçemize değer katacak. Bu proje ve bundan sonra hayata geçirilecek projeler aslında Yıldırım'ın başarısıdır. Dönüşümü yapacak güce ve sermayeye sahip olduğumuzun kanıtıdır" dedi. Projenin yüzde 70'lik alanında sosyal ve yeşil alanların yer alacağını söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Projede çok katlı rezidanslar ve az katlı konutlar da bulunuyor. İçerisinde kapalı yüzme havuzu, hamam sauna, spor alanları bulunacak olan proje bölgemize ve ilçemizi değer katacak, vatandaşlarımıza birçok imkan sağlayacaktır" diye konuştu. 


A Gazete (Bursa)


Geri Dön