23 / 04 / 2024

Bursa'da lodos kentsel dönüşümü de etkiledi!

Bursa'da lodos kentsel dönüşümü de etkiledi!

Bursa üç gündür süre gelen Lodos firtınası ile adeta yıkılıyor. Bursa'yı lodosun yıkmadığı gazetelerde, sosyal medyada ve de vatandaşın gözleri önünde cereyan eden olaylarla ortada.



Büyükşehir Belediyesi'nin basın bültenlerine göre, Bursaray en az 3 gün çalışamayacak. Bunun yanı sıra, Bursa Büyükşehir Stadyumunun yapımını yapan vincin çökmesiyle  İzmir  yolu 4 saat trafiğe kapandı. Ve bu kazadan ötürü bir vatandaşımız vefat etti. Bir vatandaşımız ise, ağır yaralı. Günümüzün yüksek teknolojisi ve de meteorolojinin günler öncesinden süre gelen önerilerini dikkate almayan Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili yöneticileri hakkında son kararı Başkan Altepe verecek İhmallere neden olan olaylardan sorumlu olanları Başkan Recep Altepe'nin görevden alıp almayacağı muallakta olsa bile, Bursa son gelinen durumdan rahatsız. 

Büyükşehir Belediyesi'nde son dönemde yaşanan ihmallerde potaya sürekli Recep Altepe'nin girmesinin en büyük nedeni ise, yönetimin Altepe'de, uygulamanın alt kademelerde olması. 

Sosyal medyada ve de köşelerimizde ifade ettiğimiz cümleler bütünü de bu sorunun izahından ibaret. Halkın her tarafta sevgi gösterileri gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'nin son dönemde yaşadığı sıkıntılar alt kademe yöneticilerinin ve kendisini temsil edenlerden kaynaklı. 

Ancak Büyükşehir Belediyesi yöneticilerinin yaptığı hatalardan ve önleyemedikleri ihmallerden kentte insanlar ölmeye başladı! Bursa'yı yöneten Başkanların etrafına örülen büyük insan ve makam duvarları, başkanlara insanların ulaşmasını engellerken, vatandaşın ve iş dünyasının büyük tepkilerine neden oluyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eğer daha güçlü bir vizyon proje çalışmasıyla 2023 yılında Bursa'yı yönetme niyeti var ise, Büyükşehir kadrolarını yeniden gözden geçirmesinde fayda var diyebilirim. 


Kentsel dönüşümde lodos etkeni! 

Kentin kabusu haline gelen Lodos, kentin geleceğini planlarken beni unutmayın dercesine bir sitemle esiyor günlerdir. 

Bursa'da kentsel dönüşüm düşünülürken, düne kadar eski binaların yıkımı sürekli gündeme taşınıyordu. Bugünden sonra Bursa'da kentsel dönüşüm dediğimizde, ray temelli binaların lodos ile nasıl yerinden oynadığını da tartışmaya açmalıyız. Bursa ulaşımında daha sağlıklı Bursaray ulaşımını gündeme taşımalıyız. Bursa'nın çatılarını gündeme taşımalıyız. Bursa'da kentsel dönüşümü tartışırken, son 3-4 gün içerisinde lodos ile kentin uğradığı ekonomik kaybı tartışacağız. Kent yeniden soluklanırken en göze çarpan projenin neden sadece Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'dan geldiğini masaya yatıracağız. 

Kentsel dönüşümde lodos öyle bir etki yarattı ki, kenti yönetenlerin bundan böyle koltuklarını sağlamlaştırmak için alt kademe yöneticilerde ciddi bir değişime imza atmaları gerekiyor. Elbette kentsel dönüşüm derken, lodos derken, önce insanımız diyerek yeni bir Büyükşehir Belediyecilik anlayışına gitmeliyiz. 

Kısacası; Bursa'da lodos değil ihmaller yıkıma sebep oldu. Öyle ki, Osmangazi Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Müdürü Gülşah Önceli, Osmangazi Belediyesi'ııin her yerdeki tabelalarının sağlamlığını kontrol ettirirken, Büyükşehir Belediyesi koca vinci nasıl görmezden geldi! İşte tüm mesele bu, yani hizmet anlayışındaki kalite... 

Bursa'da Meydan/Ömer Küçükkaya


Geri Dön