24 / 04 / 2024

Bursa'daki İpekböceği tramvayının seferlerine başlandı!

Bursa'daki İpekböceği tramvayının seferlerine başlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen Türkiye'nin ilk yerli tramvayı "İpekböceği", seferlerine törenle başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe: Artık vatandaşlarımız yerli tramvayla zevkli bir seyahat yapacak



Kent Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tramvayla Bursa'nın çehresinin değiştiğini ve kentin yeni bir vizyon kazandığını söyledi.


Şehir içi tramvayın, Bursa'nın bir asırlık hasreti olduğunu belirten Altepe, "Bir hasret daha sona eriyor. Kaliteli tramvay araçlarıyla yolculuklar başladı. Artık vatandaşlarımız yerli tramvayla zevkli bir seyahat yapacak. Bu araçlar, Türkiye'ye örnek olacak" dedi.


Tramvayın yerli olmasının önemini vurgulayan Altepe, Türkiye'nin bu tür araçları kendisinin üreteceğini ve Bursa'nın bunda öncü olacağını daha önce söylediklerini hatırlattı.


Yerli imkanlarla üretimin, paranın yurt içinde kalmasını ve servis hizmetlerinin daha iyi alınmasını sağlayacağını dile getiren Altepe, şöyle konuştu:


"Bu araçlar, dünyanın tüm caddelerinde seyahat edebilecek kalitede. Bunlar, dünya standartlarında belgeli araçlar. Hatta fazlalığı olup eksiği olmayan ve kalitede kendini kanıtlayan araçlar. Yaklaşık iki aydır devam eden deneme sürüşlerinde de araçlar kendini gösterdi. Yurt dışından aldığımız araçlarda her türlü sıkıntı olmasına rağmen bizim ürettiklerimizde en ufak bir arıza, sıkıntı yaşanmadı. Bu da bu işin en güzel şekilde Bursa'da ve Türkiye'de yapılacağını bize göstermiş, ispat etmiş oldu. Yerli bir aracın nasıl üretileceğine de öncülük eden, Bursa Büyükşehir Belediyesi oldu."


Tramvayın 6,5 kilometrelik Heykel-Garaj T1 hattında işletileceğini anlatan Altepe, biniş ücretinin 50 kuruş olduğunu sözlerine ekledi.


Altepe ve beraberindekilerin, araca binerek ilk sefere katılmasıyla sona eren törende, AK Parti Bursa milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Tülin Erkal Kara, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tramvayı üreten firmanın sahibi Hüseyin Durmaz hazır bulundu.

AA


Geri Dön